Antalya Kaza Tazminatında Aracılık Edene 1 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Antalya Kaza Tazminatında Aracılık Edene 1 Yıl Hapis

Antalya Kaza Tazminatında Aracılık Edene 1 Yıl Hapis

Antalya'da geçen yıl trafik kazasında kuzenini kaybeden eczacı Aykut Akça, bir süre sonra kendisini arayarak kaza tazminatı almaları için yardımcı olabileceğini belirten Y.B.'yi Antalya Barosu'na şikayet etti.

18.09.2015 09:46

Antalya'da geçen yıl trafik kazasında kuzenini kaybeden eczacı Aykut Akça, bir süre sonra kendisini arayarak kaza tazminatı almaları için yardımcı olabileceğini belirten Y.B.'yi Antalya Barosu'na şikayet etti. Antalya Barosu'nun suç duyurusunda bulunması üzerine cep telefonundan tespit edilen Y.B. hakkında dava açıldı. Antalya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanığa, 1 yıl hapis cezası verildi. Antalya Barosu Avukatlar Hakkı Merkezi'nden avukat Ali Çelik, teknik olarak avukatlara iş götürüp getirmenin para karşılığında olmasa bile suç olduğunu dile getirdi. Ali Çelik, "Kaza sonucu vefat eden bir vatandaşımızın yakınına ulaşan kişi, davayı ücretsiz açabileceklerini, karşılığında sadece tazminatın yüzde 25'ini alacaklarını söyleyerek, işin kendilerine vermesini talep ediyor. Davanın takipçisi olduk. Sanığın en üst sınır olan 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Kaza Tazminatında Aracılık Edene 1 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement