Antalya - Tgb'lilerden Dava Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya - Tgb'lilerden Dava Açıklaması

Antalya - Tgb\'lilerden Dava Açıklaması

Tgb'lilerden dava açıklaması Antalya'da, 2013 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 21 kişinin yargılandığı davanın duruşması öncesinde yapılan açıklamada, iddia edilen suçla ilgisi olmayan bir dava olduğu kaydedildi.

15.12.2015 17:42

Tgb'lilerden dava açıklaması

Antalya'da, 2013 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 21 kişinin yargılandığı davanın duruşması öncesinde yapılan açıklamada, iddia edilen suçla ilgisi olmayan bir dava olduğu kaydedildi.

TGB Genel Başkan Çağdaş Cengiz ile bir grup TGB'li, 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5'inci duruşması öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. İddia edilen suçla hiçbir ilgisi olmayan yargılama sürecinde olduklarını belirten Çağdaş Cengiz, "AKP iktidarı döneminde iktidar temsilcileri nereye gitseler orada TGB üyeleri gözaltına alınıyor. Bu rutin bir uygulama haline geldi. Gençlikten ne kadar korktuklarını biliyoruz. Bu korkunun da çok gerçekçi olduğunu biliyoruz" dedi.

15 Aralık 2013'te gözaltına alınan arkadaşları hakkında açılan davanın iddia edilen suçla hiçbir ilgisi olmayan bir dava olduğunu kaydeden Cengiz, şöyle konuştu:

"Kendi büroları önünde gözaltına alınan arkadaşlarımız hakkında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açıldı. Bir yerde miting yapar, yürüyüş gerçekleştirişiniz. Bunu yaparken hukuka aykırı davranır, şiddet içeren eylem, halkın malına zarar verme gibi bir suç oluşursa, bu yasa kapsamına girer. Bu zaten düşüncü özgürlüğüne aykırı bir yasa. 21 arkadaşımız bugün 5'inci duruşmaya katılıyor. Gösteri yürüyüşüne muhalefetten yaptırım uygulanmak isteniyor. Türk gençliğine, üniversite gençliğine iki yasa üzerinden böyle uydurma davalar açılıyor. Hakaret davaları ve toplantı ve gösteri yasasına muhalefet. Bu yargılamalar, gözaltı uygulamaları bizleri ülkemizin birliği, bağımsızlığı, cumhuriyeti savunmamızı önlemeyecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Tgb'lilerden Dava Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement