Antalya-Türofed Başkanı Ayık Rusya'daki Hedef 6 Milyon - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya-Türofed Başkanı Ayık Rusya'daki Hedef 6 Milyon

01.02.2018 11:49

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nın Türk turizmine olumsuz yansımayacağını söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nın Türk turizmine olumsuz yansımayacağını söyledi. Rusya'da bu yıl hedeflerinin büyük artışlar olduğunu aktaran Ayık, 5 milyonun üzerinde 6 milyona yaklaşan bir rakamı görmek hedef dedi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2017'nin Rus pazarında rekor yıl olduğunu belirtirken, öngörülerinin 2018 yılında da Rusya'dan çift haneli bir büyümenin tekrar yaşanabileceğini aktardı. Rusya'da bu yıl 14 Haziran'da başlayıp 15 Temmuz'da sona erecek Dünya Kupası organizasyonunun Türk turizmine herhangi bir olumsuz etkisinin olmayacağını aktaran Osman Ayık, 2017 yılında Rusya Federasyonu'ndan tarihi bir rekor kırdık. Bugüne kadar ulaştığımız en iyi rakama ulaştık. Ama tabi 2018 yılında bu oranda bir artış olur mu Zaten bizim 2014 yılında Rusya Federasyonu'ndan ağırlamış olduğumuz bir misafir sayımız vardı 4.5 milyon civarındaydı ve bu sene onun üzerine çıktık. Bu bizim oradaki bloklaşmış, kemikleşmiş bir potansiyelimizdi. 2017 yılında bunun üzerine çıktık. Tabi ki bunda önemli etkiler vardı. Fiyatlardaki cazibe de buna önemli katkı yaptı dedi.

'HAZIR BİR POTANSİYELİMİZ VAR'

2018 Dünya Kupası'nın Rusya'da farklı şehirlerde yapılacağını vurgulayan Osman Ayık, Net rakamı bilmiyorum ama 10'a yakın şehirde oynanacak maçlar. Bir ay civarında sürecek bir turnuva. Geçen yıllarda da bizim diğer kaynak pazarlarımızda da benzer organizasyonlar vardı. Ama ben şuna inanıyorum Rusya Federasyonu'nda 150 milyona yaklaşan bir nüfus var ve burada da bizim oluşmuş hazır bir potansiyelimiz var. Bu rakamın gerisine gideceğimizi düşünmüyorum. Bunun üzerine koyacağımız rakam önemli bence. Rusya Federasyonu'ndan da çift haneli bir büyümeyi bu sene gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Tabi ki şartlar neyi gösterecek onun için şu anda bir şey söylemek mümkün değil ama o pazarda da bizim hala cazibemiz devam ediyor. Fiyatlarımızdaki çekicilik devam ediyor. İşletmelerimizin standardı ve Rusya Federasyonu'ndan gelen misafirlerimizin Türkiye ile ilgili olan bir takım alışkanlıkları da var. Bu ülkeyi çok iyi biliyorlar, bizden aldıkları servisi ve hizmeti de çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla ben Rusya Federasyonu'nda da çift haneli bir büyümenin 2018 yılında gerçekleşeceğini düşünüyorum diye konuştu.

'HEDEF 6 MİLYONA YAKLAŞMAK'

Rusya'daki hedeflerinin büyük artışlar olduğuna işaret eden Osman Ayık, Yani 5 milyonun üzerinde 6 milyona yaklaşan bir rakamı görmek hedef, tabi ki amaç odur. İnşallah da gerçekleşir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya-Türofed Başkanı Ayık Rusya'daki Hedef 6 Milyon - Son Dakika


Advertisement