Ar Tarım Yüzde 35'ini Halka Arz Edip Organik Tarım Yapacakserbest Kullanım - Son Dakika
Güncel

Ar Tarım Yüzde 35'ini Halka Arz Edip Organik Tarım Yapacakserbest Kullanım

Ar Tarım Yüzde 35\'ini Halka Arz Edip Organik Tarım Yapacakserbest Kullanım

Bismil Ovası'nda yer alan 1 milyon 613 bin metrekare arazisinde organik tarım faaliyetlerini sürdüren Ar Tarım Organik Gıda A.Ş., sermayesinin yüzde 35'ini halka arz ediyor.

17.05.2012 15:28

Bismil Ovası'nda yer alan 1 milyon 613 bin metrekare arazisinde organik tarım faaliyetlerini sürdüren Ar Tarım Organik Gıda A.Ş., sermayesinin yüzde 35'ini halka arz ediyor. Şirket halka arzdan elde edeceği gelirle, Türkiye'nin en büyük organik pamuk üreticisi olmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en büyük organik tarım markası olma hedefiyle yola çıkan Ar Tarım Organik Gıda A.Ş., sermayesinin yüzde 35'ini halka arz ediyor. Şirket sermayesini 14 milyon 450 bin TL'den 22 milyon 500 bin TL'ye çıkararak, artırılan 8 milyon 50 bin TL'lik kısım ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak 1,89 TL'den halka arz ediliyor. Halka arz geliri şirketin kasasına girecek. Şirket halka arzdan elde edeceği geliri ana faaliyet konularında, büyüme finansmanında, organik pamuk üretiminde kullanacak. Halka arz, İMKB birincil piyasada sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 23-24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İtalyanlar organik pamuğa talip

Halka arz basın toplantısında konuşan Ar Tarım Organik Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Arslan '100 yıldır aile mesleğimiz olan tarımı modern teknikler ve yenilikçi bakış açısıyla devam ettiriyoruz. Bu sebeple organik tarım faaliyetlerimize başladık ve Bismil'deki arazimizin 600 dönümlük bölümünü organik tarım için ayırdık. Amacımız birkaç sene içerisinde organik tarımda bir marka haline gelmek. Bu amaç doğrultusunda bir adım daha atarak, sermayemizi güçlendirmek adına borsada işlem görecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Halka arz geliri ile birlikte organik tarım faaliyetlerimizi hızlandıracağız. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada gelişen organik tarım pazarında yer almayı hedefliyoruz' dedi. Üretim yapacakları arazinin bulunduğu Bismil Ovası topraklarının organik tarım için çok uygun olduğuna dikkat çeken Ar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Arslan, hem iç hem de dış pazarda büyük talep gören organik tarım ürünlerinin bölgenin kalkınması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Şehmus Arslan ? Daha şimdiden büyük bir İtalyan şirketi organik pamuğumuza talip oldu. Çocuk giyim ürünlerinde kullanacakları pamuğu bizden satın almak istiyorlar. Halka açılarak elde edeceğimiz gelirle organik tarımın bütünleyici bir parçası olarak hayvancılık sektörüne de girecek, kuracağımız çiftlikte organik et ve süt üretimine de başlayacağız. Türkiye'nin bu büyüklükteki alanda tamamı organik olarak üretim yapan en büyük tarım şirketi olacağız. Organik tarım üreticisi olarak markalaşacağız. Ar Tarım logosunu gören tüketici ürünün yüzd

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ar Tarım Yüzde 35'ini Halka Arz Edip Organik Tarım Yapacakserbest Kullanım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement