Adana Orman Bölge Müdürlüğü, arazöz operatörünün geliştirdiği "Yangın Hortumu Tel Sarma (Bağlama) Aparatı" ile son 2 yıldaki hortum harcamalarında yüzde 30 tasarruf sağladı.
Kozan İşletme Müdürlüğü'nde arazöz operatörü olarak görev yapan işçi İbrahim Güç tarafından geliştirilen aparat, sağladığı fayda ile bölgede büyük beğeni ve ilgi gördü.
Özellikle büyük orman yangınlarında çok sayıda hortumun yangın içerisinde kalarak yüksek basınç veya yanma sonucu kullanılamaz hale geldiğini ve her yıl tekrar yenisinin alınması için idare tarafından büyük paralar harcandığını ifade eden Güç, kısmen tahrip olan hortumların yeniden kazanılması için arkadaşları ile birlikte böyle bir aparat geliştirdiklerini söyledi. Bu aparat sayesinde bugüne kadar bölge genelinde yüzlerce hortumu tamir ederek tekrar kullanıma sunduklarını belirten Güç, hortumların neresi tahrip olursa olsun kalan sağlam kısımlarını bu aparat sayesinde kolaylıkla birleştirip kullanılabilir duruma getirdiklerini ve böylece işletme ekonomisine katkı sağlayarak tasarrufa destek verdiklerini de sözlerine ekledi.
Seyyar taşınabilme özelliğine de sahip olan aparatın, bizzat yangın yerine de götürülerek anında hortum tamiri yapıldığı ve etkin kullanımı ile büyük fayda sağladığını belirten Güç, maliyeti de oldukça ucuz olan aparatla tamir edilen hortumların hemen dayanıklılık testinden geçirildiğini ve bugüne kadar hiçbir sorunun yaşanmadığını kaydetti.
Yangın Hortumu Tel Sarma Aparatı, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kazım Tatlı tarafından İzmir'deki genel müdürlük değerlendirme toplantısında tanıtıldı. Diğer bölge müdürlükleri tarafından da destek gören aparatın yaygınlaştırılmasına karar verildi. Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan'ın talimatlarıyla aparat hakkında bilgi ve eğitim vermek üzere işçi İbrahim Güç Antalya'ya çağrıldı. Buradaki 4 günlük eğitimin ardından tüm bölgelere yaygınlaştırılarak kullanımına başlandı.
Aparat ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü Kazım Tatlı, "Hortum tamir aparatını geliştiren yetenekli ve çalışkan işçimiz İbrahim Güç'ü kutluyorum, Bölge müdürlüğümüzün yıllık hortum ihtiyacı yaklaşık 200 bin lirayı buluyor, son yıllarda bölgemizde meydana gelen büyük yangınlarda çok sayıda hortum zarar gördü, bu aparat sayesinde tahrip olan hortumları atmayıp tekrar kullanma imkanı bulduk, böylece yüzde 30'a varan tasarruf yaptık" dedi. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Arazöz Operatöründen 'Tasarruflu' İcat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?