Arçelik'e, En Verimli Ürün Kategorisinde Birincilik Ödülü... - Son Dakika
Güncel

Arçelik'e, En Verimli Ürün Kategorisinde Birincilik Ödülü...

Arçelik\'e, En Verimli Ürün Kategorisinde Birincilik Ödülü...

Arçelik'in üretmekte olduğu IE3 verimliliğe sahip elektrik motorları Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Proje Yarışması'nda En Verimli Ürün kategorisinde, birinci oldu.

10.01.2013 15:01

Arçelik'in üretmekte olduğu IE3 verimliliğe sahip elektrik motorları Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Proje Yarışması'nda En Verimli Ürün kategorisinde, birinci oldu.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Proje Yarışması'nda (SENVER) En Verimli Ürün (EVÜ) kategorisinde, Arçelik'in üretmekte olduğu IE3 verimliliğe sahip elektrik motorları birinci oldu.

WOW Yeşilköy Oteli Convention Center'da düzenlenen ödül töreninde, ödülü Arçelik AŞ Kurutucu ve Elektrik Motorları İşletmesi-Ürün Direktörü Mehmet Savaş, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'ın elinden aldı.

Arçelik'in kendi ürettiği verimli motorları, en az enerji tüketen çamaşır ve bulaşık makinelerinde kullanılıyor. Arçelik, bu alandaki bilgi birikimini, sanayi tipi büyük motorlara da uyarladı ve artık endüstriyel motorlarda da en verimli noktaya ulaştı.

Enerji verimli endüstriyel motorların, sanayimizin çeşitli alanlarında kullanımı ile ülkemiz enerji verimliliği stratejisine de hizmet ediliyor.

Arçelik, Türkiye'de IE2 yüksek verimli motorları üreten ilk yerli üretici olup, IE3 "Premium Efficiency" olarak adlandırılan motorları da müşterilerinin beğenisine sunan ilk ve tek yerli üretici. IE3 sınıfı yüksek verimli motor kullanımı AB'de ve Türkiye'de 2015 yılında zorunlu olmasına rağmen Arçelik bu ürün gamını şimdiden oluşturan dünyada önde gelen üreticilerden biri.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arçelik'e, En Verimli Ürün Kategorisinde Birincilik Ödülü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement