Arel'in Küçük, Geleceğin Büyük Tasarımcıları - Son Dakika
Güncel

Arel'in Küçük, Geleceğin Büyük Tasarımcıları

Arel\'in Küçük, Geleceğin Büyük Tasarımcıları

AREL Anaokulu öğrencileri, 22.yüzyılın giysilerini tasarladılar.

10.03.2012 12:20

Minik tasarımcılar, AREL Eğitim Kurumlarında düzenlenen "Gelecekteki Giysilerimiz" adlı gösteride tasarladıkları birbirinden ilginç giysileri sergilediler.

AREL Eğitim Kurumları'nda çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek, özgüvenlerini arttırmak, sorumluluk bilincini kazandırmak ve tasarladıklarını ürüne dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen "Gelecekteki Giysilerimiz" adlı gösteride 5 yaş gurubu öğrenciler gelecekte insanlara faydalı olacağını düşünerek tasarladıkları giysileri tanıttılar.

Minik tasarımcıların tasarladıkları giysilerden bazıları:

Göktaşlarından Koruyan Uzay Kıyafeti: Minik tasarımcı Arda Can Yıldız, tasarladığı kostümün gelecekte uzayda gezerken insanları düşen göktaşlarından koruyacağını düşünüyor.

Taytlı Ayakkabı: Elif Tuna yaşlılara yardımcı olacağını düşünerek tasarladığı taytlı ayakkabıyla gelecekte yaşlıların daha hızlı yürüyebilmelerine ve araçlara rahatlıkla binmelerine yardımcı olacağını düşünüyor.

Havaya Göre Değişen Kıyafet: Ege Özbey'in gelecekte hava koşullarının insanları olumsuz etkilememesi için tasarladığı kıyafet hava koşullarına göre değişiyor. Yağmur yağdığında şapkası çıkan kıyafette, güneş açtığında güneşten korunmak için maske, kar yağdığında ise eldivenler çıkıyor.

Doğru Yere Götüren Ayakkabı: Minik tasarımcı Barış Emre'nin tasarladığı ayakkabı, insanların yanlış yere gitmelerini önlüyor. Barış Emre, kendi tasarımı ayakkabısının geleceğin öğrencilerinin yanlış servise binmesini engelleyeceğini ifade ediyor.

Uçan Kıyafet: Uzay çağında istediği gezegene gitmek isteyenler için tasarladığı Uçan Kıyafet'i ile Ali Şahin'in, gezegenlere olan ilgisi ön plana çıkıyor.

Yaşlandırmayan kıyafet: Naz Dilara Dinç'e göre tasarladığı kıyafeti giyenler hiç yaşlanmıyor. Ayrıca üzerinde bulunan düğmelere bastıklarında istedikleri yaşa dönebiliyorlar.

Haritalı Tişört: Eren Baycan haritalı tişörtü ile yeni çağın trafik sorununu ortadan kaldırıyor. Üzerinde dünya haritası olan tişört tasarımında haritanın üzerinde gitmek istediğiniz yere sadece parmağınızla dokunmak yeterli.

Güzel Rüyalar Gösteren Kıyafet: Duru Şahin'in tasarladığı kıyafet, giyenlerin sadece güzel rüyalar görmesini sağlıyor ve kötü rüyaları engelliyor. Tasarlanan kıyafetin üzerinde bulunan bir düğmesine basıldığında ise istediği masalı okumaya başlıyor.

Sonsuz hayal gücünün eseri olan tasarımlar arasında AREL'li miniklerin hızlı koşturan kıyafet, kötülerden koruyan tişört, banyo yaptıran robot ceket, yanmayan pantolon, her yere götüren atkı, sihirli koruyucu mont, insanlara yardım eden kıyafet, yemek yapabilen elbise de yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arel'in Küçük, Geleceğin Büyük Tasarımcıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement