Arı Ölümleri "Arı Keki" ile Önlendi - Son Dakika
Güncel

Arı Ölümleri "Arı Keki" ile Önlendi

Arı Ölümleri "Arı Keki" ile Önlendi

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Ulus: "Arı kekiyle beslenen arıların dirençleri artıyor.

05.04.2014 11:13

UFUK ERTOP - Kırklareli'de, toplu arı ölümlerini engellemek için, arı kekiyle önlem alındı.

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Trakya arısı"nın, diğer arı ırklarına göre daha çalışkan ve hastalıklara karşı dirençli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca koruma altına alınan arıların, geçen yıl kış aylarında toplu şekilde öldüğünü ve ölümlerin yüzde 30'unun açlığa bağlı olduğunu tespit ettiklerini belirten Ulus, Kırklareli'de toplu arı ölümlerinin yaşanmaması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birliğin çeşitli tedbirler aldığını aktardı.

Bu kapsamda arı kovanlarının siyah örtüyle örtüldüğünü ve arıların arı kekiyle beslendiğini kaydeden Ulus, "Arı kekiyle beslenen arıların dirençleri artıyor. Arılar bu sayede mevsim şartlarına daha rahat uyum sağlıyor. Yaptığımız çalışma sayesinde, arı ölümleri yüzde 30 azaldı" dedi.

Ulus, kış aylarında besin bulamayan arıların ihtiyaçlarını arı kekiyle karşılayabildiğini belirterek, arı kekinin 15 Nisan'a kadar kullanılmasını önerdi.

Arı keki üretim tesisi kuruldu

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci ise Kırklareli'de arıcılık faaliyetlerinin en iyi şekilde devam etmesi ve arıcıların desteklenmesi amacıyla arı keki üretim tesisi kurduklarını söyledi.

Arı yetiştiricilerinin daha kolay ve az maliyetle arı keki üretmelerine imkan sağladıklarını ifade eden Keçeci, "Trakya arısının gelişmesi ve Kırklareli'de arıcılık faaliyetlerinin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Üreticilerimiz tesisten son derece memnun kaldı" diye konuştu.

Keçeci, arı kekinin pudra şekeri ve balın karışımı ile elde edildiğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arı Ölümleri 'Arı Keki' ile Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement