Arnavutluk'ta Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Genel Seçimlere Doğru

Arnavutluk\'ta Genel Seçimlere Doğru

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılacak genel seçimleri takip edecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) 15 uzman başkent Tiran'a geldi.

16.05.2013 12:19

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılacak genel seçimleri takip edecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) 15 uzman başkent Tiran'a geldi.

Amerikalı uzman Conny Mc Cormak'ın başkanlık ettiği heyet, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Aldo Bumçi ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Cormak, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki seçim sisteminde yapılan değişiklikleri, seçimlerde kullanılacak modern teknolojilerin uygulanma düzeyini, seçim sürecinde medyanın rolünü ve siyasi partilerin seçim kampanyalarını takip edeceklerini söyledi.

Temmuz ayı ortalarına kadar Arnavutluk'ta bulunacaklarını kaydeden Cormak, seçimlerden sonra da ülkedeki durumu yakından takip edeceklerini ve gözlemleriyle ilgili bir rapor hazırlayacaklarını belirtti.

"Raporda, sadece tavsiyeler bulunacak" diyen Cormak, AGİT'in seçim sürecine müdahale edemeyeceğini ve tüm sorumluluğun Arnavutlar'ın elinde olacağını kaydetti.

AGİT, daha önce yayımladığı raporda, Arnavutluk'taki genel seçimleri 430 AGİT gözlemcisinin izleyeceğini bildirmişti. "Kısa süreli" AGİT uzmanlarının seçim gününde oy kullanma işlemlerini ve seçimlerden sonraki durumu takip edeceği öğrenildi.

Arnavutluk'ta 2009 yılında yapılan genel seçimleri de 332 AGİT uzmanı takip etmişti. - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement