Arsin Fadime'yi Buldu Sıra Temel'de - Son Dakika
Güncel

Arsin Fadime'yi Buldu Sıra Temel'de

Arsin Fadime\'yi Buldu Sıra Temel\'de

Trabzon'un Arsin İlçe Belediyesi'nin yaklaşık 5 ay önce başlattığı yöreye özgü 'Temel ve Fadime' gibi unutulmaya yüz tutmuş isimlerin aileler tarafından yeni doğan bebeklere verilmesi için yürüttüğü kampanya çerçevesinde yeni doğan bebeklerine...

05.07.2012 15:10

Trabzon'un Arsin İlçe Belediyesi'nin yaklaşık 5 ay önce başlattığı yöreye özgü 'Temel ve Fadime' gibi unutulmaya yüz tutmuş isimlerin aileler tarafından yeni doğan bebeklere verilmesi için yürüttüğü kampanya çerçevesinde yeni doğan bebeklerine "Fadime" ismi veren Çolak Ailesi'ne Cumhuriyet altını hediye edildi.

Arsin'de yaklaşık 3,5 yıldır evli olan Derya ve Üzeyir Çolak çifti, 10 gün önce doğan kız çocuklarına 'Fadime' ismini verdi. Arsin Belediyesi de 5 aydır yürüttükleri kampanya çerçevesinde ilk defa bir çocuğa "Fadime, Temel, Dursun, İdris" isimlerinden biri verilince aileye belediye tarafından bir adet Cumhuriyet Altını hediye edilirken, 1 yıllık da bebek bezi ihtiyacının karşılanacağı sözü verildi.

Arsin ilçesinde 5 ay içerisinde toplam 150 bebek doğduğunu ve ilk defa kampanya çercevesinde bir isim koyulduğunu belirten Şen, "Yaklaşık 5 ay önce Arsin Belediyesi olarak bir kampanya yapmıştık. Biz Karadeniz yöresine özgü olup son dönemde fazla kullanılmayan Temel, Dursun, İdris ve Fadime isimlerini tekrar yaşatmak üzere meclis kararı almıştık. 5 ay içerisinde Arsin'de yaklaşık 150 doğum oldu fakat ilk defa Fadime'yi bulduk. İnşallah Temel'i de bulacağız. Bir aile ile de konuştuk, 1 ay sonra yeni doğacak çocuklarına Temel ismini verecekler" dedi.

Belediye Başkanı Erdem Şen, baba Üzeyir Çolak'ın bir çay fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalıştığını ve kendisinden kalıcı bir iş istediğini belirterek özel bir çay firmasında Üzeyir Çolak'ın işe yerleştirileceği sözünü verdi.

Baba Üzeyir Çolak ise eşi ile birlikte "Fadime" isminde karar kıldıklarını ifade ederek "İsmi eşim ile beraber kararlaştırdık. Kampanya üzerine düşündük. Teyzemin bir tanesinin ismi de Fadime'ydi. İkisi beraber pekişti. Başka ailelere de bu isimleri beraber devam ettirmelerini istiyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arsin Fadime'yi Buldu Sıra Temel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement