Arşivreina Katliamcısına 40 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet ve 2 Bin 397 Yıla Kadar Hapis Talebi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arşivreina Katliamcısına 40 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet ve 2 Bin 397 Yıla Kadar Hapis Talebi

09.05.2017 13:38

Haber Ümit TÜRK - İSTANBUL DHAYılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirdiği saldırıda 39 kişiyi öldüren ve 79 kişiyi de yaralayan Abdulkadir Masharipov ile saldırıda rol alan DEAŞ terör örgütü üyesi 56 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Haber Ümit TÜRK - İSTANBUL DHA

Yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirdiği saldırıda 39 kişiyi öldüren ve 79 kişiyi de yaralayan Abdulkadir Masharipov ile saldırıda rol alan DEAŞ terör örgütü üyesi 56 kişi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Saldırgan Abdulkadir Masharipov hakkında, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, 39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme, 79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs, Silahlı terör örgütüne üye olma, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva ile katliamın planlama aşamasında yer alan İlyas Mamaşaripov, katliamın doğrudan talimatını veren Ebu Cihad isimli teröristi ile doğrudan bağlantılı olan Alı Jameel Mohammed Mohammed ile saldırgan ile benzer potansiyeli bulunduğu belirtilen Abdurrauf Sert'in de, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, 39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme, 79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs, Silahlı terör örgütüne üye olma, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer 52 şüpheli hakkında ise Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve Silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından ayrı ayrı bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arşivreina Katliamcısına 40 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet ve 2 Bin 397 Yıla Kadar Hapis Talebi - Son Dakika


Advertisement