İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Artık bir tarihi eserin ne kadar değerli ve korunması gerektiğinin hepimiz farkındayız" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği "İstanbul Turizminin Sürdürülebilirliği" konulu konferans Bursa'da başladı. Bir otelde 2 gün sürecek programın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra turizm sektörü temsilcileri katıldı. Başkan Recep Altepe, Bursa ile İstanbul'un bir bütünün iki parçası olduğunu ifade ederek, "Son bağlantı yolları ve Osmangazi köprüsü ile birlikte 1 saatte Beşiktaş'a gidebiliyoruz" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul'un turizmden hak ettiği payı alması ile birlikte Türkiye turizmine büyük katkı sağladıklarının altını çizdi. Dünyada turizmi en büyük etkileyen şeyin terör olayları olduğunu belirten Topbaş, "Bütün dünya şehirleri aynı tedirginliği yaşıyor. Bunun yanı sıra ciddi anlamda birtakım bilgi kirlilikleri ortaya konmaktadır. Teröre karşı en ciddi duruş turizm ile olur. Turizm demek teröre baş kaldırmak demektir. Bunu bütün dünya insanları olarak hepimizin yapması gerekmektedir" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı imkanlarını geliştirdiklerini vurgulayan Topbaş, "6 metro hattından bir tanesinin imza protokolünü yaptık. 2.3 milyarlık liralık bir projedir. 18 buçuk kilometrelik bir çalışma olacak. Belediye olarak bir finans kuruluşuna da borcumuz yoktur. Bu 6 projeden sadece bir tanesidir. Diğerlerine zamanı gelince imza atılacak. Metrolardaki geldiğimiz nokta 180 kilometre. Şu an inşaat devam ediyor. 72 kilometrelik ihalesi yapıldı, 150 kilometrelik bir yerin inşaatı da devam ediyor. Alt yapıdan ulaşıma kadar ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
Topbaş, "Biz tarihi şehri korumuş olsaydık, ihtiyaçları çok daha dengeli ve planlı olarak kentin dışına atabilmiş olsaydık, ulaşım sistemlerini ona göre kurar, bugün bunları konuşmazdık. Tarihi yerlerin ve İstanbul'un güzelliklerine doyum olmazdı. Ama maalesef sanayileşme sürecinde bunlar kurban gitti ve bizler farkında olmadık. Ama şu anda hem yerel yönetimler, hem merkezi yönetimler ve vatandaşlarımız bunların farkındadır. Artık bir tarihi eserin ne kadar değerli ve korunması gerektiğinin hepimiz farkındayız. Bizler inanıyoruz ki bundan sonraki süreci bizler daha iyi yöneteceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.
Konuşmaların ardından sektör temsilcileri görüşlerini dile getirerek, turizmin kalkınması ve gelişmesi için çözüm tekliflerini paylaştı.
(Samet Doğru - Abdullah Çibir/İHA)
Son Dakika › Güncel › Artık Tarihi Eserlerin Değerinin Farkındayız' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?