Artvin'de 'Tohum Kalemler' Toprakla Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Artvin'de 'Tohum Kalemler' Toprakla Buluşuyor

Artvin\'de \'Tohum Kalemler\' Toprakla Buluşuyor

Artvin Belediyesi “Daha yeşil bir dünya düşünüyoruz” sloganıyla “Bir Kalem Bir Ağaç” projesini hayata geçirdi.

20.12.2017 15:17

Artvin Belediyesi "Daha yeşil bir dünya düşünüyoruz" sloganıyla "Bir Kalem Bir Ağaç" projesini hayata geçirdi. Bu kapsamanda Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro oyuncuları anasınıfları ziyaretinde minik öğrencilere skeçler yaparak tohum kalemleri hediye etti.

Minik öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sınıflarında pet bardaklara toprak doldurarak tohum kalemlerini diktiler. Gün ışığı alan oksijenli ortamda düzenli olarak suyunu veren öğrenciler kalemlerini kullanırken tohumlarının yeşerdiğini görünce mutlu oldular.

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro eğitmenleri Tuğçe Öztrük ile Gökhan Dokur Tiyatro Evinde kurs verdikleri 5 – 15 yaş arası öğrencileriyle tohum kalemleri toprakla buluşturarak hep birlikte "Biz Daha yeşil bir dünya düşünüyoruz" dedi.

Eğitmenler Öztürk ve Dokur, öğrencilere çevreye karşı duyarlı olunması konusunda yerlere çöp atmamak kadar ağaç dikmenin de önemine değinerek Artvin Belediyesinin başlatmış olduğu "Bir Kalem Bir Ağaç" projesini hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe 'Kullan Kalemi Dik Fidanı' diyerek proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Göreve geldiğimiz günden bu yana çevreci belediyecilik örneği sergiledik. Her yıl 100 binlerce çiçeği yüzlerce ağacı toprakla buluşturuyoruz. Artvin'in yeşilini biraz daha renklendirmek istiyoruz. 'Bir Kalem Bir Ağaç' diyerek özel olarak yaptırdığımız Artvin Belediyesi yazılı kurşun kalem üzerinde kapsül içerisinde ağaç, çiçek ve bitki tohumlarının olduğu kısım var. Okullarımızda öğrencilerimize bu kalemleri ulaştırarak hem kalemi kullansınlar hem de tohumlarını yeşertsinler istedik." - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artvin'de 'Tohum Kalemler' Toprakla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement