ARÜ'nün Yaz Kursuna Katılan Öğrencilerden Sergi - Son Dakika
Güncel

ARÜ'nün Yaz Kursuna Katılan Öğrencilerden Sergi

ARÜ\'nün Yaz Kursuna Katılan Öğrencilerden Sergi

Ardahan Üniversitesi tarafından verilen 'İngilizce Yaz Kursu'na katılan öğrenciler, hazırladıkları İngilizce yazılı resimler, afişler ve mektuplardan oluşan bir sergi açtı. Kursa katılan 64 ilköğretim öğrencisinin sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

13.07.2013 17:42

Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 15.30'da açılan sergiye, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, çok sayıda akademik ve idari personel, İngilizce Yaz Kursu eğitmenleri ile kursa katılan öğrenciler ve velileri katıldı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, küreselleşen dünyada ikinci bir dil bilmenin önemine dikkat çekerek, "Dünya artık küreselleşiyor ve küçülüyor. Mutlaka çocuklarımızın başka dünyalarla bağlantı kurmaları gerekiyor. Öte yandan çocuklarımızın yabancı dil bilmeleri, öğrenmeleri çok önemlidir. Şimdi ne güzel ki 11-12 yaşlarındaki çocuklarımız Amerikalı hocalardan ders alıyorlar. Çeşitli aktivitelere katılıyorlar. İnşallah seneye bu programı daha da genişleteceğiz. Sizleri önümüzdeki yıllarda daha büyük programlarda buluşturacağız" dedi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, sergide çocukların el becerilerini ve çalışmalarını görmekten çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ardahan Üniversitesi Genel Sekreteri Vedi Aşkaroğlu ise, Ardahan Üniversitesi'nin Incarnate Word Üniversitesi ile birlikte planladığı İngilizce Yaz Kursunun Ardahan'da ilk defa uygulandığını belirterek, bu yaz hayata geçirilen kurs projesinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği müjdesini verdi.

Sergide konuşan "İngilizce Yaz Kursu" Eğitmeni ve İstanbul Kültür Üniversitesi Okutmanı Ayşe Bülbül ise, "Benim çocuklarım 9-10 yaş grubu çocuklardı ve 36 öğrencim vardı. Hepsiyle de çok keyifli vakit geçirdim. Ödevler, sınavlar, testler ve buradaki gördüğünüz çalışmalar… Hepsi onların eseri… Ayrıca iki arkadaşım için de bir şeyler söylemek istiyorum. Kendileri Amerika'dan geldiler. Onlarla her akşam 'Bir sonraki gün dersi nasıl yapsak, nasıl daha keyifli hale getiririz, kursta çocukların daha etkin nasıl olmasını sağlarız?' konuları hakkında konuştuk. Eminim sizler de çocuklarınızdan geri dönüşüm almışsınızdır. Onlar da çok keyifli vakit geçirmişlerdir." şeklinde konuştu. İngilizce Yaz Kursu'nu organize eden Ardahan Üniversitesi'ne teşekkür ettiğini belirten Bülbül, "Böyle bir şey yaptıkları için gerçekten siz aileler olarak gurur duymanız gerekiyor. Sizin çocukların geleceği için çok güzel bir yatırım olduğumu düşünüyorum. Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, görevi dolayısıyla İstanbul Kültür Üniversitesi'ndeki görevine geri dönmesi gereken kurs eğitmenlerinden Okutman Ayşe Bülbül'e teşekkür belgesi takdim etti.

Programın devamında katılımcılar sergiyi gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Sergide veliler ve öğrenciler, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve kurs eğitmenleri ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

ARÜ'deki İngilizce Yaz Kursu Devam Ediyor

Bu arada Ardahan Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Incarnate Word Üniversitesi'nin ortaklaşa planladığı "İngilizce Yaz Kursu" devam ediyor. 17 Haziran 2013 Pazartesi günü başlayan kursun öğrenciler açısından hem eğlenceli hem de öğretici bir yöntem ve içerikte olması dikkat çekiyor. Öğrenciler, kurs programı çerçevesinde beden eğitimi ve trekking gibi farklı sportif faaliyetlere de katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ARÜ'nün Yaz Kursuna Katılan Öğrencilerden Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement