"AŞIK" İzleyicisine Kavuşuyor! - Son Dakika
Güncel

"AŞIK" İzleyicisine Kavuşuyor!

"AŞIK" İzleyicisine Kavuşuyor!

Genç yönetmen Bilal Babaoğlu'nun Aşık Veysel'in hayatından esinlendiği "Aşık" filmi 30 Aralık'ta izleyici ile buluşuyor.

19.12.2016 13:58  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüzünlü bir aşk hikayesini konu edinen filmin başrollerini Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal ve Aşık Veysel'in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu üstleniyor. Aynı anda 50 salonda vizyona girecek olan film işitme ve görme engelli sinemaseverlere de ulaşmayı amaçlıyor. Film, Sesli Betimle Derneği'nin özel çalışmasıyla sesli betimleme ve işaret diliyle anlatılacak .

Senaryo ve çekim aşamasıyla birlikte yolculuğu iki yılından fazla süren Aşık, "Uzun İnce Yol" 30 Aralık'ta izleyicileriyle buluşuyor. Aşka Sürgün, Asi, Genco, Kasaba gibi unutulmaz televizyon dizilerinin senaristlerinden olan ve ilk kez yönetmen koltuğunda oturan Bilal Babaoğlu,"Veysel'i, Aşık Veysel yapan" karşılıksız aşk hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Başrollerini ünlü oyuncu Meltem Miraloğlu, Emirhan Kartal ve Aşık Veysel'in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu'nun üstlendiği Aşık'ta Uğur Aslan, Hülya Şen, Ahmet Bilgin, Faruk Karaçay gibi usta oyuncular da rol alıyor.

İŞİTME VE GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Halen yurtiçi ve yurtdışı festivallerine katılmakta olan filmin yapımcısı işitme ve görme engelli sinema severlere de ulaşmayı amaçlıyor. Sesli Betimle Derneği'nin özel çalışmasıyla sesli betimlemesi ve işaret diliyle anlatımı yapılacak olan Aşık filmi vizyon maliyetleri nedeniyle ilk hafta 50 salonda izlenebilecek. Bununla birlikte izleyici taleplerine göre salon sayının arttırılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'AŞIK' İzleyicisine Kavuşuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement