Aşık Sefil Selimi Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Sefil Selimi Mezarı Başında Anıldı

Aşık Sefil Selimi Mezarı Başında Anıldı

Şarkışla Belediye Başkanı Gültekin: "Sefil Selimi, ozanlar ve aşıklar şehri Şarkışla'nın yetiştirdiği ünlü isimlerden birisidir"

30.12.2013 13:15

"Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen halk ozanı Ahmet Günbulut, ölümünün 10. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Yıldırım Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen anma töreninde, aşık Selimi'yi rahmetle andıklarını belirterek, gelecek nesillerin, Selimi'nin felsefesinde, Şarkışla'nın misyonuna uygun olarak yetişeceklerini söyledi.

Aşık Sefil Selimi'nin ismini 14 derslikli bir ilköğretim okuluna verdiklerini aktaran Gül, "Okulun kaba inşaatı bitti, gelecek sene eğitim öğretime başlayacak. İnşallah, burada yetişen çocuklar Aşık Sefil Selimi'yi, Şarkışla'yı bilecekler ve Aşık Sefil Selimi'nin insan, toprak ve vatan sevgisi minvalinde yetişecekler" diye konuştu.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de "Sefil Selimi, ozanlar ve aşıklar şehri Şarkışla'nın yetiştirdiği ünlü isimlerden birisidir. O Yunus'un, Karacaoğlan'ın, Pir Sultan Abdal'ın Aşık Veysel'in günümüz temsilcilerindendir" dedi.

Aşık Selimi'nin kızı Hülya Çayır da babasının isminin bir okulda yaşatılacak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz'ün okuduğu duanın ardından mezara karanfiller bırakıldı.

Anma programına, Aşık Sefil Selimi'nin yakınları, kaymakam adayı Okan Daştan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil Saraç ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşık Sefil Selimi Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement