Askeri Savcılık, 'Sefer Görev Emri' Tebliğinde 2 Memuru Hatalı Buldu - Son Dakika
Güncel

Askeri Savcılık, 'Sefer Görev Emri' Tebliğinde 2 Memuru Hatalı Buldu

Askeri Savcılık, \'Sefer Görev Emri\' Tebliğinde 2 Memuru Hatalı Buldu

Isparta Askeri Savcılığı, Tunceli'de 4 yıl önce intihar ederek öldüğü iddia edilen er Murat Oktay Can'ın ailesine 'Sefer görev emri tebliği' gönderilmesine ilişkin soruşturmada 2 sivil memuru hatalı buldu.

30.06.2013 14:35

Isparta Askeri Savcılığı, Tunceli'de 4 yıl önce intihar ederek öldüğü iddia edilen er Murat Oktay Can'ın ailesine 'Sefer görev emri tebliği' gönderilmesine ilişkin soruşturmada 2 sivil memuru hatalı buldu.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne bağlı Sarıtaş Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken 2009 yılında intihar sonucu öldüğü öne sürülen er Murat Oktay Can'ın ailesine, Kepez Askerlik Şubesi tarafından 20 Şubat 2013 tarihinde 'sefer görev emri tebliği' gönderildi. Aile bunun üzerine sorumlular hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Görevi ihmal suretiyle kötüye kullanma' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK AİLENİN ŞİKAYETİNİ İNCELEDİ

Cumhuriyet savcılığının 'görevsizlik' kararı vermesi ardından dosyanın gönderildiği Isparta Askeri Savcılığı da soruşturmasını tamamladı. Can ailesinin, 1 askeri personel ile 3 sivil memur hakkındaki şikayetini inceleyen askeri savcılık, Kepez Askerlik Şubesi Başkanı Z.E. ile aynı şubede görevli sivil memur A.K.'nin olayda herhangi bir ihmal ve kusuru bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Sivil memurlar Y.K. ile Ü.S. hakkında ise, 'Görevi ihmal suretiyle kötüye kullanma' suçunu işledikleri hükmüne varan askeri savcılık, yasalar gereği sivil personelin askeri mahkemelerde yargılanmasına olanak olmadığı gerekçesiyle 'Görevsizlik' kararı verdi. Savcılık, soruşturma dosyasını, yüklenen suçtan soruşturma yapmaya yetkili ve görevli Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

AİLE KARARA İTİRAZ EDECEK

Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, karara itiraz edeceklerini söyledi. Olaydan dolayı iki sivil memurun hatalı olduğunun belirlendiğini aktaran Oktay Can, "Memurlar hata yapmış ama komutan neden hata yaptı, bu evrakı imzaladı. Ellerinde hiçbir belge olmasa 'bilmiyorlardı, yapıldı' deriz. Bununla ilgili yeni bir başvuru yapacağız" diye konuştu.

ŞUBE BAŞKANI BU İŞİ NEDEN SORUŞTURMADI?

Murat Oktay Can'a 20 Şubat 2013 tarihinde Askerlik Şube Başkanlığı tarafından sefer görev kağıdı gönderildiğini ve bununla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Oktay Can, başsavcılığın 'Görevsizlik' kararı vererek dosyası Isparta'ya gönderdiğini aktardı. Askeri savcılığın askerlik şubesi başkanı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini vurgulayan Oktay Can, "Biz buna itirazımızı yapacağız. Ben yetkililere soruyorum; bu şube başkanı bu imzayı ne şekilde, neden attı? Neden bu işin soruşturmasını yapmadan bu imzayı kullandı?" diye konuştu.

KASITLI ŞEKİLDE SEFER KAĞIDI GÖNDERİLDİ

Savcılık kararına göre iki sivil memurun görevlerini kötüye kullandığının tespit edildiğini kaydeden Oktay Can, şöyle dedi:

"Bu evraklara göre bunlar da kasıtlı olarak görevlerini kötüye kullanmıştır ve biz aileleri derinden yıkmıştır. 4 sene önce vurulan askere kasıtlı şekilde sefer görev kağıdı gönderilmiştir. Murat Oktay Can'ın TC kimlik numarasına kadar sefer görev kağıdına yazılmıştır. Murat'ın kimliği bizdedir, bu TC numarasını nasıl aldılar? Bu Murat'ın dosyalarına dayanarak yazılmıştır. Peki, bu TC numarasını yazan kişi, öldüğünü nasıl belirleyemedi. Benim gibi şüpheli şekilde çocuklarını yitiren ailelere kasıtlı şeyler yapıldığını düşünüyorum." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askeri Savcılık, 'Sefer Görev Emri' Tebliğinde 2 Memuru Hatalı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement