Aşkları Uğruna Ölümü Göze Aldılar - Son Dakika
Güncel

Aşkları Uğruna Ölümü Göze Aldılar

Aşkları Uğruna Ölümü Göze Aldılar

CHP'li Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ile Genç Kızın Ailesi İddiaların Asılsız Olduğunu İleri Sürdü.

28.10.2010 11:55

MUĞLA'nın Milas İlçesi, Ören Beldesi'nde aileleri karşı çıkınca kaçarak evlenmek isteyen genç çift, nikahlarını kıymadığını ileri sürdükleri nikah memuru ve kendilerini tehdit ettiğini iddia ettikleri kızın anne ve babası hakkında jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP'li Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ile genç kızın ailesi iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Milas'ın Ören Beldesi'ndeki sanayi sitesinde kahvehane işleten, lise mezunu Ramazan Özkaynak (34), ailesi aynı beldede yaşayan Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü birinci sınıf öğrencisi İlknur O. (Okur) (20) ile geçen Mayıs ayında tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. İki genç, aşklarını nikah masasına taşımaya karar verip, konuyu ailelerine açtı. Ancak, Nurhayat O. (Okur) (42) ile Yeniköy Termik Santrali'nde memur olarak çalışan eşi Vedat O. (Okur) (45) kızlarının evlenmesine karşı çıktı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen İlknur O., sevdiği gençle Ören Belediyesi'ne evlilik için başvurup, gün aldı. Bunun üzerine İlknur O.'nun ailesinin tepkisi daha da artınca genç çift, kaçarak Milas'ın bir köyünde kiraladıkları eve yerleşti. Burada bir ay boyunca gizlenen genç çift, kendi iddialarına göre geçen 20 Eylül'de dÖrt kez nikah masasına oturdu, ancak bir türlü nikahları kıyılmadı. Genç çift Ören Belediyesi nikah memuru Hüseyin Aktaş ve kendilerini ölümle tehdit ettiklerini ileri sürdükleri İlknur O.'nun ailesi hakkında ayrı ayrı jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

''TBMM ÖNÜNDE KENDİMİZİ YAKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Yaşadıklarını saklandıkları evde DHA muhabirine anlatan Ramazan Özkaynak, can güvenliklerinin olmaması nedeniyle Muğla'yı terkedeceklerini belirterek, şu idialarda bulundu:

''Şahitlerimizle birlikte nikah günü Ören Belediyesi'ne gittik. Nikah memuru Hüseyin Aktaş, 'İşim var. Öğleden sonra gelin' diyerek, gönderdi. Aynı gün içinde üç kez daha nikah masasına oturduk. Ancak, yine nikahımızı kıymayan Aktaş, 'Bu iş beni aşar. Nikanızı kıyamam baskı var' dedi. Bunun üzerine ilçe nüfus müdürlüğüne başvurduk. Tüm evraklarımızın tam olduğunu evliliğimize engel bir durum olmadığını belirtip, nikah memurunu suç işlediğini söylediler. Bunun üzerine nikah memurundan şikayetçi olduk. İlknur'un babası ve annesi, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve nikah memuruna baskı yapıp nikahlarımızın kıyılmasını engelledikleri gibi ikimizi de birkaç kez ölümle tehdit etti. Buralardan kaçmaktan başka çaremiz kalmadı. Tek suçumuz birbirimize aşık olmak. İlknur'un isteğiyle kaçıp, birlikte yaşamaya başladık. Zaten kendisi bir ay önce okulunu bırakmıştı. Eğer evlenmemize mani olup, tehditlerin devam etmesi halinde TBMM önünde kendimizi yakmayı düşünüyoruz.'

''HAYATIM PAHASINA DA OLSA AYRILMAM'

Aynı zamanda dalış eğitmeni ve pardaşütçü olan İlknur O., gönlünü kaptırdığı Ramazan Özkaynak'ı yıllardır tanıdığını ve kendi isteğiyle kaçtığını söyledi. Ailesinin kendisini çok rahat ve özgür biri olarak yetiştirdiğini anlatan İknur O., ''Aileme evlenme fikrimi açınca beni vazgeçirmek için Ramazan'a iftira atıp, yalancı olduğunu, evli, çocuklu olduğunu söyledi. İkna edemeyince de eve kapatmak istediler. Ancak, pencereden atlayıp, kaçtım. Bizi ölümle tehdit ettiler. Ancak, yılmadık. sakinleşmeleri için bekledik. Ancak, öfkeleri dinmedi. Buralarda evlenmemiz mümkün olmadığı için, terkedeceğiz. Hayatım pahasına da olsa Ramazan'dan ayrılmayacağım' diye konuştu.

KIZIMIZIN DEĞİL MİRASIN PEŞİNDE İDDİASI

Kızının kandırıldığını ileri süren Vedat O. ise, ''Kızımızın önce okulunu bitirmesi gerekirdi. Çok saf ve temiz bir kızdır, damadım olacak kişi daha evlenmeden akrabalarımıza zeytinliğimizi, yalıdaki arsamızı alıp restoran yapacağını evimizin üzerine ev yaparak oturacağını söylemeye başlamış. Damat adayının gözü, malımız, mülkümüzde. Bu nedenle bir kere bile gelip, bizden kızımızı istemedi. Ayrıca, kendilerini tehtid ettiğimiz iddiaları kesinlikle doğru değil. Alkollüyken, bir kaç kez tartışığımz oldu. Buna rağmen, bu kadar kısa sürede birbirlerini tanıyamayacaklarını, kızımın okulu olduğunu bitirene kadar nişanlı kalmalarını istedik. Kızımızın Ramazan ile evlenmemesi için ne gerekirse yapacağız. Evlenmesi halinde mirasımdan ve evlatlıktan reddedeceğim' dedi. Anne Nurhayat Okur ise ''Biz son sözümüzü söyledik. Bundan sonra ne yaparsan yapsın. Benim artık öyle bir kızım yok' diye konuştu.

BAŞKAN TURAN, ''İDDİALAR ASILSIZ'

CHP'li Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, genç çiftin evlenmek için belediyelerine başvurduğunu doğrulayarak, ''Ancak, nikahın kıyılmaması diye bir şey söz konusu değil. Nikahı kıyacak olan Hüseyin Aktaş, o gün rahatsızlanıp rapor aldı. Çifte, bu nedenle nikahlarının bir gün sonra kıyılacağı bildirildi. Ancak, bu defa da kendileri gelmedi. Beş yıldır belediye başkanıyım, böyle bir iddia ile ilk kez karşılaşıyorum. Tehdit edilmemiz de söz konusu değil' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşkları Uğruna Ölümü Göze Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement