ASUS 11 Ödülle 2014 iF Tasarım Ödülleri'nde Rekor Kırdı - Son Dakika
Güncel

ASUS 11 Ödülle 2014 iF Tasarım Ödülleri'nde Rekor Kırdı

ASUS 11 Ödülle 2014 iF Tasarım Ödülleri\'nde Rekor Kırdı

ASUS'un 2014 iF Tasarım Ödülleri'nde ödüle layık görülen birçok ürünü vardı.

12.03.2014 16:53  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASUS, 28 Şubat'ta Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen BMW Dünya Etkinlik Forumu'ndaki törende 11 prestijli iF Ürün Tasarım Ödülü'nün birden sahibi oldu. Üç ürün kategorisine yayılan ödüller, ASUS tarafından bir iF Tasarım Ödülleri töreninde kazanılan rekor sayıya ulaştı. Tasarım kalitesi, yenilikçilik, işlevsellik ve ergonomi gibi kriterleri değerlendiren ve dünya çapında kabul gören iF Tasarım Ödülleri, tüm dünyadan 50 uzmanın oluşturduğu jürinin değerlendirmeleri sonucunda seçilen ürünlere veriliyor. Bu seneki ödüllerde ön plana çıkan ASUS ürünleri ise şöyle:

MeMO Pad HD 7 – Stil sahibi tablet

Stil sahibi ve rahatça taşınabilen, 7 inç'lik bir fiyat/ performans tableti olan MeMO Pad HD 7 zariflikten ve sağlamlıktan ödün vermeyen tasarımı ile her tarza uyum sağlıyor. Çok ince ve sadece 302 gram ağırlıktaki MeMO Pad HD 7, ele tam oturuyor ve kıyafet ceplerinde rahatça taşınabiliyor. Geniş boyutlu, çarpıcı renk üretimi sunan HD IPS ekranıyla kolay görülebilirlik sağlarken, uygulamalar en iyi şekilde görüntüleniyor. ASUS SonicMaster teknolojisi ile zengin ve yüksek ses çıkışıyla müzik dinlemek, film izlemek ve oyun oynamak çok daha çekici bir hal alıyor. Ayrıca MeMO Pad HD 7, unutmak istemeyeceğiniz anılarınızı kaydetmek için 0.3 megapiksel çözünürlükte bir ön kameraya ve 2.0 megapiksel çözünürlükte bir arka kameraya sahip.

Transformer Book Trio – Üçü bir arada: Tablet + dizüstü + masaüstü

Transformer Book Trio, tablet, dizüstü ve masaüstü formunda kullanıma sahip dünyanın ilk dönüştürülebilen üçü bir arada bilgisayarı. Çarpıcı metalik tasarımı ve üstün esnekliğiyle benzersiz bir deneyim sunan Transformer Book Trio, ayrılabilir 11.6 inç Full HD ekranıyla saniyeler içinde yüksek performanslı Windows 8 ve Android işletim sistemli bir dizüstü bilgisayardan, Android işletim sistemli bir tablete dönüşebiliyor. Aynı sırada istasyonu, harici bir ekrana bağlayarak güçlü bir masaüstü bilgisayarı olarak kullanılabiliyor. Böylece mobil kullanıcıların yanlarında taşıması gereken cihazların sayısı azalmakla kalmıyor, farklı cihazlar arasında veri senkronizasyonu yapma sorunu da ortadan kalkıyor.

Transformer Book Trio, Windows 8 işletim sistemli bir bilgisayar olarak yüksek işlem gücü ve verimlilik için dördüncü nesil Intel® Core™ işlemciye sahip. Android işletim sistemli bir tablet ve dizüstü bilgisayar olarak kullanıldığındaysa geniş, Full HD çözünürlüklü, çoklu dokunmatik ekranı ve yüksek performansıyla Google Play™ üzerinden milyonlarca film ve şarkının keyfini çıkarmayı çok kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor.

ZENBOOK NX500 – Ultra performanslı dizüstü bilgisayar arayanlara

ZENBOOK NX500, eşsiz bir bilgisayar deneyimi sunmak için yenilikçi mühendislik ve tasarım tekniklerini güçlü donanım ile birleştiren ultra mobil bir dizüstü bilgisayar. İnce gümüş rengi tasarımıyla çarpıcı olduğu kadar hafif de olan ZENBOOK NX500, 4K Ultra Yüksek Çözünürlüklü (4K/ UHD) ekrana sahip ilk ASUS dizüstü bilgisayar ve yüksek grafik performansıyla 4K video içeriklere tam uyumlu. Titanyum film hoparlörler ve ICEpower®, Bang & Olufsen teknolojisine sahip üst sınıf SonicMaster ses teknolojisinin birleşimiyle rakipsiz video ve ses kalitesi sunan ZENBOOK NX500, 8-13 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Milan Tasarım Haftası'nda sergilenecek.

ZENBOOK UX301 – Yenilikçi bir dizüstü tasarımı

ZENBOOK UX301, üstün dayanıklılık ve performansı yenilikçi tasarımla birleştiren bir Ultrabook™. Cam ve seramik kaplaması ZENBOOK UX301'e hem zarif hem de göz alıcı, zengin bir parıltı veriyor. Kapakta kullanılan Native Damage Resistance™ özellikli Corning® Gorilla® Glass 3 kaplama ZENBOOK UX301'i çizilmelere yüksek seviyede dayanıklı kılıyor. Kapağın altında ise parlak ve canlı renklere sahip 13.3 inçlik, yüksek çözünürlüklü WQHD ekran, internet sayfalarından dokümanlara kadar tüm içeriği harika olarak görüntülüyor. ZENBOOK UX301'in ekranı ayrıca çoklu dokunmatik özelliğine sahip ve Windows 8 dokunmatik desteğiyle üstün bir bilgisayar deneyimi sunuyor. Eşsiz tasarımında kitap formundan esinlenilen ZENBOOK UX301'in kapağı tam olarak açıldığında ideal izleme açısı ve konforlu klavye kullanımı sağlıyor.

PadFone mini – Tablet ve akıllı telefonun mükemmel bileşimi

PadFone mini, akıllı telefonların taşınabilirliğini tabletlerin ekran boyutlarıyla birleştiren, eşsiz esneklikte bir cihaz. 7 inç'lik bir tabletle kolayca birleştirilebilen 4 inç'lik bir akıllı telefondan oluşan PadFone mini, eşsiz kullanımıyla kullanıcılara dilediklerinde telefon ekranlarını büyütme fırsatı ve şarj imkanını aynı anda sunuyor. Sahip olduğu DynamicDisplay teknolojisiyle telefondan tablete kolayca dönüştürülebiliyor, böylece içerikler her iki ekranda da mükemmel şekilde gösteriliyor.

PadFone mini, 8.0 MP ve PixelMaster teknolojili bir kameraya sahip. PixelMaster teknolojisi, kamera işlevselliğini geliştiren ve kullanıcılara mükemmel görüntüler yakalamada yardımcı olan bir dizi özellikten oluşuyor. PixelMaster teknolojisinin önde gelen özelliklerinden biri Düşük Işık modu. Bitişik pikselleri birleştirerek kameranın ışık hassasiyetini dört kata ve kontrast seviyesini iki kata kadar yükselten bu özellik, düşük ışıklandırmalı koşullarda flaşa gerek kalmadan net ve çarpıcı görüntüler kaydetmenizi sağlıyor.

PadFone mini ayrıca ASUS mobil cihazlara özel olarak geliştirilen yeni ASUS ZenUI kullanıcı arayüzüne sahip. Çekicilik ve verimlilik hedeflenerek düzenlenen yeni görsel tasarım, düz ikonlar, canlı renklere sahip temalar, animasyonlar, yeni zil ve uyarı seslerinin yanı sıra bilgilendirmelerin kolayca görülebileceği bir düzene sahip. ASUS ZenUI ayrıca iki çarpıcı özellikle geliyor: What's Next ve Do It Later. Bu özellikler kullanıcıları, gün içinde maruz kaldıkları yoğun bilgi akışını yönetmek zorunluluğundan kurtarmak ve daha verimli olmalarını sağlamak için tasarlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ASUS 11 Ödülle 2014 iF Tasarım Ödülleri'nde Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement