Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı - Son Dakika
Güncel

Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı

Ata\'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı

Manisa'daki dağcılık kulüplerinin bu yıl ikincisini düzenlediği Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı, yoğun yağmur ve zor hava şartları altında yapıldı.

13.11.2016 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'daki dağcılık kulüplerinin bu yıl ikincisini düzenlediği Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı, yoğun yağmur ve zor hava şartları altında yapıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı, Manisa'daki 9 dağcılık ve doğa sporları kulübü ve 2 arama kurtarma derneğinin 145 sporcusunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Federasyon Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yılında, onu anmak amacıyla planlandığını belirtti.

Tırmanışın sabah saatlerinde Niobe (Ağlayan Kaya) yanında bulunan antik tiyatro önünden başladığını ve iki ekip halinde farklı güzergahlardan zirveye, yoğun yağmur altında zorlu bir tırmanış yapıldığını ifade eden Kuloğlu, "Ekipler, Spil Dağı'nın 1517 metre yüksekliğindeki zirvesinde buluşmuşlardır. Zirvede, Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla birlikte sporcular Atalanı'na doğru harekete geçerek faaliyet başarılı bir şekilde tamamlanmıştır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ata'yı Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement