Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 fotoğrafının ışıklandırılarak duvara yerleştirildiği sergi açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar ellerinde meşalelerle katıldı.
BAŞKAN EŞKİNAT FOTOĞRAFLARIN KALICI OLACAĞINI MÜJDELEDİ
Vatandaşlar tarafından çok beğenilen henüz açılışı yapılmadan takdir edilen Fotoğraf Sergisini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile gezen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, serginin kalıcı olacağının müjdesini de vererek açıklamalarda bulundu.
EKREM EŞKİNAT: "ONUN MİRASINI, ONUN DÜNYAYA BAKIŞINI, ONUN ÜRETKENLİĞİNİ, ONUN ÇAĞDAŞLIĞINI BU TOPRAKLARDA VAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Başkan Eşkinat, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek yaptığı konuşmasında; "Bize bu vatanı emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde bir defa daha tekrar ediyoruz ki sonuna kadar onun mirasını, onun dünyaya bakışını, onun üretkenliğini, onun çağdaşlığını bu topraklarda var etmeye devam edeceğiz." dedi.
"DAHA ÇOK ÇALIŞIP, DAHA ÇOK EMEK VERİP ATAMIZA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Sivil toplum kuruluşlarına seslenerek sözlerine devam eden Eşkinat; "Bu hazırladığımız sergi kalıcı bir sergi. Biz bu topraklarda yaşadığımız müddetçe bizim bugün buraya koyduğumuz 20 Atatürk resmi bütün sivil toplum örgütlerine açık bir alanda giderek çoğalacaktır. Buradan bütün sivil toplum örgütlerine tekrar çağrı yağıyorum. Bu resimleri çoğaltmak, kendi logolarıyla, kendi duruşlarıyla bu şehre, bu ülkeye sahip çıktıklarını göstermek için bu duvarlar bedelsiz olarak onlara tahsis edilmiştir. Ben inanıyorum ki çok yakın bir süreçte bu duvarın tamamı Atamızın çeşitli resimleri ile ve sivil toplum örgütlerimizin, siyasi partilerimizin duruşlarını gösterecekleri bir yer olacaktır. Bu bir anıt değil belki ama bir duruştur. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışıp, daha çok emek verip Atamıza layık olmaya çalışacağız." diye konuştu.
KADİR ALBAYRAK: "GERÇEKTEN BUNA İHTİYACIMIZ VARDI"
Başkan Eşkinat'ın ardından açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sözlerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a teşekkür ederek başlarken; "Böyle bir etkinliği düzenleyen şehrimize böyle güzel bir görselliği sunan Süleymanpaşa Belediye Başkanımı takdir ediyorum. Gerçekten buna ihtiyacımız vardı." dedi.
"BUGÜN SON YILLARDA 10 KASIM TÖRENLERİNDE GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK KATILIM VARDI"
Albayrak; "Atamızın aramızdan ayrılışının 78. Yılında onu özlemle, rahmetle andık. Yalnız bu 10 Kasım da dikkat çekici bir olay vardı. Bugün son yıllarda 10 Kasım törenlerinde gördüğüm en büyük katılım vardı. Çok gurur duydum, çok mutlu oldum. Demek ki atamıza özlem ve ihtiyacımız her dönemde var ve artarak devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de Atatürk sevgisi hiç bitmeyecek, o da ebediyen bu topraklarda var olmaya devam edecektir." diyerek sözlerini noktaladı.
Son Dakika › Güncel › Atatürk fotoğraflarıyla Süleymanpaşa duvarlarında yaşayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?