Atatürk Havalimanı'nda Kaçak Yolcular İçin Önlem - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda Kaçak Yolcular İçin Önlem

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde transit yolcuların kullandığı x-ray cihazlarına, ultrasonik kişi algılama sensörleri yerleştirildi.

16.03.2018 15:59

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde transit yolcuların kullandığı x-ray cihazlarına, ultrasonik kişi algılama sensörleri yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, transit geçiş noktalarına yerleştirilen bu sistemle kaçak yolcuların geçişinin engellenmesi amaçlanıyor. X-ray cihazının kapalı olduğu durumlarda kullanılacak sistemde, ilgili noktalardan aranmadan geçmeye çalışan kişilerin anında tespit edilmesi sağlanıyor.

Ses dalgaları ile çalışan ve TAV Güvenlik tarafından geliştirilen sistemde, herhangi bir yolcu kapalı x-ray cihazlarının arasından kaçak olarak geçmek istediğinde sensörler sesli uyarı veriyor.

Uyarının ardından kaçak geçmek istediği tespit edilen kişiye müdahale edilebiliyor.

Atatürk Havalimanı\'nda Kaçak Yolcular İçin Önlem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda Kaçak Yolcular İçin Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement