Atatürk'ün Röportajları Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Röportajları Kitap Oldu

Atatürk\'ün Röportajları Kitap Oldu

Samsun Valiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün gazetelere verdiği röportajların yer aldığı "Atatürk'ün 55 Röportajı" isimli katıp bastırdı.

13.06.2012 12:02

Samsun Valiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün gazetelere verdiği röportajların yer aldığı "Atatürk'ün 55 Röportajı" isimli katıp bastırdı.

Samsun Valiliği tarafından bastırılan ve editörlüğünü Doç. Dr. Ahmet Altıntaş'ın yaptığı, Atatürk'ün basın yayın organlarına verdiği 55 röportajın derlendiği "Atatürk'ün 55 Röportajı" isimli kitap dağıtılmaya başlandı. Samsun'un plakasının 55 olması nedeniyle kitapta Mustafa Kemal Atatürk'ün 55 röportajının yer aldığını ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, "Milli Mücadele yıllarından itibaren dönemin nabzını tutucu nitelikte, yüz yüze ve yazılı olarak çok sayıda röportaj vermiş olan Atatürk'ün röportajlarının bir arada bulunduğu ve herkese hitap edebilecek bir esere duyulan ihtiyaç, üzerinde titizlikle çalışılmış bu derleme eserin ortaya çıkartılmasının arkasındaki misyonu özetlemektedir. Genel bir ifadeyle 'röportaj' olarak tanımlanmış olsa da, kitabı oluşturan bölümler, yalnızca sözlü veya yazılı biçimde verilmiş olan röportaj ve mülakatlarından oluşmuyor. Yerli ve yabancı basın mensuplarıyla yapılan özel görüşmeler sonrası bu gazetecilerin izlenimlerini yansıtan yazıları ve Atatürk'ün basın toplantısı aracılığıyla ya da yazılı olarak verdiği demeçleri de kapsıyor" dedi.

227 sayfadan oluşan kitapta Atatürk'ün gazetecilerle yaptığı röportajların yanı sıra o dönemde çıkan gazetelerin fotoğrafları da bulunuyor.

VALİ AKSOY'DAN ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ

Vali Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda görev alan yönetici ve öğretmenlere de başarı belgesi verdi. Valilik toplantı salonunda öğretmenlerle bir araya gelen Vali Hüseyin Aksoy, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde görev alan, bayramın anlamına uygun bir şekilde kutlanmasına katkı sağlayan arkadaşlarımıza bir başarı belgesi verdik. Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı önceki yıllara göre daha etkin, daha yoğun, daha özüne uygun bir şekilde kutlama adına önemli çalışmalar yaptık. Önceki yıllarda yapılmayan ve bu yıl ilk defa yapılan çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Başarı belgesi veremediğimiz arkadaşlarımız çalışmadı anlamını taşımaz ama biz daha yoğun çalışan arkadaşlarımızı tercih etmek durumunda kaldık. Çünkü sayı 100'leri geçen noktalara doğru gidiyordu. Diğer arkadaşlarımızda bu bakımdan her ne kadar da başarı belgesi veremesek de bu faaliyet içinde yer aldılar. Onlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nemci Çamaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy'un yanı sıra 51 okul müdürü ve öğretmene başarı belgesi verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Röportajları Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement