Avcı: Hukuksuz Dinleme Anayasal Suçtur - Son Dakika
Güncel

Avcı: Hukuksuz Dinleme Anayasal Suçtur

Avcı: Hukuksuz Dinleme Anayasal Suçtur

Türkiye'de hukuk dışı dinlemelere değinen Avukat Ömer Avcı, eylemi itibar suikastçılığı ve anayasal suç olarak nitelendirdi.

06.11.2015 11:45

Türkiye'nin birçok ilinde paralel yapının hukuka aykırı bir biçimde dinlemeler yaptığını kaydeden Avukat ve Arabulucu Ömer Avcı, bu eylemi itibar suikastçılığı ve anayasal suç olarak nitelendirdi.

Bilindiği üzere Türkiye'nin 81 ilinde hukuksuz ve hukuka aykırı dinlemelere ilişkin birçok operasyon ve gözaltı yapıldı. Paralel yapı adı altında yapılan bu operasyonlarla ilgili süreçler devam ediyor.

Yapılan bu operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Avukat ve Arabulucu Ömer Avcı, bu dinleme eyleminde Ankara'daki daire başkanlığından, illerdeki müdürlüklere kadar bir birlikte hareket etme bilinci olduğunu söyledi.

'SUÇLULAR YARGILANMALIDIR'

"Hukuka aykırı dinleme, kişinin haberleşme hürriyetine müdahale ve özel yaşamına karşı işlenmiş bir suçtur" diyen Avcı, "İnsan onur ve haysiyeti dokunulmazdır. İnsan onur ve haysiyeti insan haklarının ve anayasal düzenin temelidir. Devletin en önemli asıl ve asil görevlerinden biri bu tür saldırıları önlemek ve kaldırmaktır. Hukuksuz dinlemenin sıradan insanlarca yapılması suç iken bu suçun örgütlü bir yapı tarafından, asıl işi dinleme olan, hukuku araç olarak kullanan kamu görevlileri tarafından işlenmesi daha vahim bir durumdur. Örgütlü ve düzenli bir biçimde, bir kısım kamu görevlileri Türkiye'nin birçok yerinde içine sızdıkları kamusal alanlarda, kendi içinde bulundukları yapılara ve mekanizmalara menfaat temin etmek ve mensup oldukları yapılara manevra kabiliyeti sağlamak için, itibar suikastçılığı yaparak, birçok masum insanı dinlemiş ve anayasal suç işlemişlerdir. Bu tür yapıların ismi ne olursa olsun en kısa zamanda tasfiyesine gidilmesi gerekmektedir. Devlet nizamına paralel bir yapılanma ile hareket ettiği çeşitli vesileler ile ortaya konulan bu yapı mensuplarından, suça bulaşmış olanların bu yargı önüne çıkartılarak cezalandırılmalı ve bunun sonucunda herkesin özgürce onur ve haysiyeti ile yaşayabildiği, demokratik bir ülkenin önü açılmalıdır" dedi.

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yasadışı dinlemelere ilişkin bir operasyonun Urfa'da yapıldığına dikkat çeken Avcı, "Söz konusu operasyon sonucu, Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesinde sanıklar hakkında, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, maddi delil uydurmak ve kamuya ait araç ve gereçleri kullanmak suretiyle iftira eyleminde bulunmak iddiası dava açıldı. Yargılama halen devam etmektedir. Dosyaların akıbetinin ne olacağı mahkemelerin vereceği kararla sonuca ulaşacaktır. Söz konusu davada biz müşteki olanları ne sıkıtılar çektiğine vakıfız. Aslında bu müştekilerin ve vekillerinin dosyaya taraf olan yani kendisine karşı suç işlediği tespit olunamayan binlerce sessiz ve habersiz müştekiyi temsil ettiğinin de bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Avcı: Hukuksuz Dinleme Anayasal Suçtur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement