Avhem, Avcılar Milli Eğitim Müdürü'nün Yazdığı Oyunu Sahneledi - Son Dakika
Güncel

Avhem, Avcılar Milli Eğitim Müdürü'nün Yazdığı Oyunu Sahneledi

Avhem, Avcılar Milli Eğitim Müdürü\'nün Yazdığı Oyunu Sahneledi

Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'in yazdığı 'İnsana Ne kadar Toprak Lazım' isimli oyun, bu yıl kurulan AVHEM (Avcılar Halk Eğitim Merkezi) Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelendi.

25.04.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin'in yazdığı 'İnsana Ne kadar Toprak Lazım' isimli oyun, bu yıl kurulan AVHEM (Avcılar Halk Eğitim Merkezi) Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sahra Köksal'ın öncülüğünde oluşturulan AVHEM Tiyatrosu,

Rus yazar Lev Tolstoy'un 'İnsan Ne ile Yaşar' adlı kitabında, çiftçi Pahom'un hazin ve ibretlik öyküsünden esinlenilen, İstanbul'da bir yarışmada mansiyona layık görülen Avcılar Milli Eğitim Müdürü Engin'in kaleme aldığı oyunu sahneledi.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde tiyatro öğretmeni Selda Özen'in sahnelediği, aralarında öğrenci, çeşitli meslekleri bulunan kursiyer oyuncuların sahnelediği oyunu Kaymakam Hulusi Doğan da izledi. Daha çok toprak elde ederek zengin olma hayali kuran bir çiftçinin hırsının kurbanı olmasını konu alan, ayakta alkışlanan oyunun ardından Kaymakam Doğan, oyunu yazan Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, yöneten Selda Özen'e plaket verdi. Doğan, sanata önem ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sahra Köksal, aynı zamanda süpervizörlüğünü yaptığı oyunun şimdiden çeşitli yerlerde sahnelenmesi için AVHEM'e teklifler yapıldığını, Şehir Tiyatroları'nda bu oyunu oynamayı planladıklarını söyledi. Köksal, "Bu oyun bizim için ilkti. Devamı gelecek. Sıra; 'Töre' oyunumuzda" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avhem, Avcılar Milli Eğitim Müdürü'nün Yazdığı Oyunu Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement