Avrupa'da Saatlik İş Gücü Maliyeti Arttı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Saatlik İş Gücü Maliyeti Arttı

Avrupa\'da Saatlik İş Gücü Maliyeti Arttı

Saatlik iş gücü maliyeti, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi'nde yüzde 1,5 ve Avrupa Birliğinde (AB) yüzde 1,9 arttı.

19.12.2016 14:19

Saatlik iş gücü maliyeti, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi'nde yüzde 1,5 ve Avrupa Birliğinde (AB) yüzde 1,9 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde, saatlik iş gücü maliyetleri yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,5 artış kaydetti.

Bölgede işçilik maliyetleri, maaşlar ve maaş dışı ücretler olmak üzere iki ana bileşenden oluştu.

2016 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, Avro Bölgesi'ndeki saatlik işçilik maliyetleri, sanayi sektöründe yüzde 1,7, inşaat sektöründe 2, hizmet sektöründe yüzde 1,2 ve iş dışı ekonomide de yüzde 1,8 artış gösterdi.

-En yüksek artış, yüzde 14,7 ile Bulgaristan'da kaydedildi

28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB), bu yılın 3. çeyreğinde önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla saatlik iş gücü maliyetlerindeki artış ise yüzde 1,9 olarak ölçüldü.

AB'de saat başı işçilik maliyeti, sanayi sektöründe yüzde 2,2, inşaat sektöründe yüzde 2,6, hizmetler sektöründe yüzde 1,6 ve iş dışı ekonomide ise 1,9 yükseldi.

AB ülkeleri içinde en yüksek artış, yüzde 14,7 ile Bulgaristan'da görüldü. Bunu yüzde 9'la Çekya, yüzde 8,4'le Bulgaristan ve yüzde 7,7 ile de Litvanya ve Letonya izledi.

Saatlik iş gücü maliyetlerindeki en fazla azalış ise yüzde 5,5'le Hırvatistan, yüzde 2,1'le Malta ve yüzde 0,5'le İtalya'da kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Saatlik İş Gücü Maliyeti Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement