"Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme" Semineri - Son Dakika
Güncel

"Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme" Semineri

"Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme" Semineri

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Avrupa Fırsatları Değerlendirme Semineri'nde yaptığı konuşmada, belediye olarak öğrencilere her zaman destek olacaklarını ifade etti.

15.05.2014 12:28

'Öğrencilere Destek Olacağız'

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Avrupa Fırsatları Değerlendirme Semineri'nde yaptığı konuşmada, belediye olarak öğrencilere her zaman destek olacaklarını ifade etti.
AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) iş birliğiyle "Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme Semineri" düzenlendi. SÜ Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen seminere Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce ve öğrenciler katıldı.

'MERAM'I DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ'

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Belediye olarak öğrencilere her zaman destek olacağız. Eurodesk Temas Noktası olarak Avrupa Birliği fırsatları hakkında ücretsiz hizmet sunuyoruz. Proje ortaklıkları için belediyemiz her zaman hazır bulunmaktadır. Gerek öğrencilerimiz gerek öğretim üyelerimiz için kapımız her zaman açık. Biz yerel yönetimler olarak üniversitelerimizle iş birliğine hazırız. Özellikle üniversite öğrencilerinin olduğu komisyonları bir araya getirerek hareketliliği ve erişimi artıracağız. Hep birlikte Meram'ı daha iyi yerlere taşıyacağız." diye konuştu.

KALKINMA İÇİN EĞİTİMLİ İNSANLAR GEREKİYOR

Bir ülkenin kalkınması ve sanayide öncü duruma gelebilmesi için iyi eğitim almış insanlara sahip olması gerektiğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Handan Gülce ise, "Üniversiteler, eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapmanın yanında, ülkenin sosyal ve kültürel gelişimine de öncülük etmelidir. Bu kapsamda fakülte olarak girişimci, saygılı ve iyi eğitim almış mühendisler yetiştiriyoruz. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan kişilerin mesleki tecrübelerini paylaşması öğrencilerimizin ufkunu açması açısından önemlidir. AB işbirliklerinin amaçlarından biri de yükseköğretim sistemini iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun geliştirmektir." dedi.

Daha sonra Meram Belediyesi'nin Eurodesk Noktası uzmanları tarafından "Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme Semineri" verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Avrupa Fırsatlarını Değerlendirme' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement