Avusturya'da Çocuk Bakım Paraları Arttırılıyor - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Çocuk Bakım Paraları Arttırılıyor

Avusturya\'da Çocuk Bakım Paraları Arttırılıyor

Aralarında çok sayıda Türkün de olduğu ailelerinden alınan çocukların durumunda iyileştirme çalışmaları hızlandı.

07.02.2013 11:30  Güncelleme: 11:31

Aralarında çok sayıda Türkün de olduğu ailelerinden alınan çocukların durumunda iyileştirme çalışmaları hızlandı. Avusturya Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner İki hafta içerisinde konuyla ilgili bir yasa taslağını meclise sunacağını açıkladı.

ÇOCUK BAKIM PARALARI ARTTIRILIYOR

Avusturya Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner Steiermark ve Burgenland eyalet yöenetimlerinin 2008 yılından bu yana bloke ettiği yasa tasarısına nihayet olumlu yanıt verdiklerini söyledi. 2013 ve 2014 Yıllarında Gençlik Merkezlerine ayrılan bütçeye 3,9 Milyon Euro ekleneceğini ve bunun için de Maliye Bakanı Maria Fekter'den onay aldıklarını belirtti. Mitterlehner, İlk olarak; Gençlik Merkezleri'nde korumaya alınan çocuklara bakıcı ailelik üstlenenlere ödedikleri yardım paralarının miktarını arttıracaklarını belirtti.

'4 GÖZ PRENSİBİ' UYGULAMAYA KONACAK

Bakan Mitterlehner yeni yasada en önemli noktanın 4 Göz Prensibi? başlığı altında uygulanacakların geldiğini belirterek, ' Bu kapsamda çocuklara sadece barınma yurtlarında ve bakıcı ailelerde verilen hizmetler ile yetinilmeyecek. Personel sayısı arttırılacak ve özel eğitimli pedagog, psikolog ve sosyal hizmetler uzmanları takviye edilecek. Bakıcı aile olanlar daha sıkı kontrol edilecek ve bu ailelere yapılan ödenekler de arttırılacak' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Çocuk Bakım Paraları Arttırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement