Avusturya'da seyir halindeki trenden yolculara Hitler'in konuşması dinlettirildi - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da seyir halindeki trenden yolculara Hitler'in konuşması dinlettirildi

Avusturya\'da seyir halindeki trenden yolculara Hitler\'in konuşması dinlettirildi

Avusturya'da seyir halinde ilerlemekte olan trenin hoparlörlerinden, Adolf Hitler'in ses kaydı dinletildi. Ses kaydını trendeki bütün yolculara dinleten iki şahıs hakkında harekete geçen ekipler, hukuki işlemlerin başlatıldığı ifade etti.

15.05.2023 16:40  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya Demiryolları (ÖBB), yaptığı açıklamada, Bregenz kentinden ülkenin başkenti Viyana'ya seyreden trenin ses sistemlerinin bulunduğu bölmenin anahtarlarını ele geçiren iki kişinin, yolculara Hitler'in konuşmasının yer aldığı ses kayıtlarını dinlettiği belirtildi.

ŞAHISLAR GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Trende bulunan güvenlik kamerasından şahısların tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, Nazi propagandası yaptıkları gerekçesiyle iki kişi hakkında hukuki işlem başlatıldığı bildirildi.

ANAHTARLARA NASIL ULAŞTIKLARI ARAŞTIRILIYOR

Açıklamada aynı güzergahta daha önce de benzer olaylar yaşandığı belirtilirken, bahsi geçen şahısların trenin ses sisteminin bulunduğu bölmeyi açan anahtarı nasıl elde ettiğinin henüz tespit edilemediği ve konunun Devlet Güvenlik ve İstihbarat Birimi tarafından inceleme altına alındığı belirtildi.

ŞAHISLAR VE KURUMA TEPKİ YAĞDI

Olayın meydana geldiği sırada trende bulunan Yeşiller Partisi Milletvekili David Stögmüller ve bazı gazetecilerin konuyu sosyal medyada paylaşması, eylemin daha geniş çevreler tarafından duyulmasına sebep oldu.

Ülkede başta Avusturya Yahudi Cemaati olmak üzere pek çok toplumsal kesim hem olayı gerçekleştirenlere hem de 'gerekli önlemleri alamadığı' gerekçesiyle Avusturya Demiryolları'na tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da seyir halindeki trenden yolculara Hitler'in konuşması dinlettirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erman Erdin: Adolf Hitler aslen Avusturya doğumlu ve Avusturya vatandaşlığından Atılmış ve Dünya Tarihinin en acımasız katliamını yapmış Milyonlarca Suçsuz günahsız Musevi kökenli insanları Diri diri yaktirmis Dünya Tarihine kara bir leke olarak gecmis 10 18 Yanıtla

Advertisement