Avusturya, Macaristan'a Giden A4 Otoyolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Avusturya, Macaristan'a Giden A4 Otoyolunu Kapattı

Avusturya, Macaristan\'a Giden A4 Otoyolunu Kapattı

Avusturya, Macaristan'a giden A4 otoyolunu kapattı Sığınmacı akınına karşısında dün Macaristan'a yapılan tren seferlerini durduran Avusturya, bugün de otoyolu kapattı.

11.09.2015 12:52

Avusturya, Macaristan'a giden A4 otoyolunu kapattı

Sığınmacı akınına karşısında dün Macaristan'a yapılan tren seferlerini durduran Avusturya, bugün de otoyolu kapattı.

Avusturya'nın Burgenland eyaleti polis teşkilatı Müdürü Hans Peter Doskozil, bu sabah saat 06.00 sularında Macaristan'dan yürüyerek ülkeye girmeye çalışan 2 bin 600 göçmenin sınırda durdurulduğunu ve ülkeye girişlerinin askıya alındığını duyurdu. Polis müdürü Doskozil, Perşembe günü yaklaşık 8 bin mülteci Nickelsdorf gümrük kapısından giriş yaptı. Bunlardan 600 kişilik bir grubu Mattersburg; 600 kişilik bir grubu da Pannonia kasabalarına yerleştirdik dedi.

SÜRÜCÜLER UYARILDI

Otoban Genel Müdürlüğü (ASFINAG) tarafından yapılan açıklamada ise Nickelsdorf sınır kapısını kullanmak isteyen sürücüler uyarılarak Gümrükteki aşırı göçmen yığılmaları nedeniyle Macaristan-Avusturya geçiş kapısı bugün saat 07.00 itibariyle trafiğe ve geçişlere yasaklanmıştır denildi.

BUGÜN İKİNCİ BİR GÖÇMEN DALGASI BEKLENİYOR

Burgenland emniyet yetkilileri sabah gelen göçmen grubuna ek olarak gün boyunca diğer göçmen dalgalarını beklediklerini söyledi. Ülkeye giriş yapan mültecilerin kesin sayısını bilemediklerini ve sınır kapısının ne zaman açılabileceğini de kesin olarak açıklayamayacaklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya, Macaristan'a Giden A4 Otoyolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement