Ayağı Kangrenli Yaşlı Adam Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Ayağı Kangrenli Yaşlı Adam Tedavi Altına Alındı

Ayağı Kangrenli Yaşlı Adam Tedavi Altına Alındı

Denizli'de ayağı kangrenli şekilde evinde yatan 81 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Orhan Kılıç, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

26.07.2012 13:03

Denizli'de ayağı kangrenli şekilde evinde yatan 81 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Orhan Kılıç, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sırakapılar Mahallesi'nde yaşayan işitme ve konuşma engelli işçi emeklisi Orhan Kılıç'ın bir süre önce sağ ayağında şeker hastalığı sebebiyle damar tıkanıklığı meydana geldi. Oğlu Şevki Kılıç ile birlikte aynı evde yaşadığı öğrenilen Orhan Kılıç, kangren olan çürümüş ayağıyla çaresiz evinde yatarken komşularının ihbarı üzerine olay yerine giden basın mensupları, durumu 112 Acil Servis ekibine bildirdi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaşlı adamı Denizli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kılıç'ın hastanede yapılan ilk tetkiklerinde kangren olan bacağının diz altından kesilmesine karar verildi. Sağlık ekiplerinin yaşlı adamın daha önce evine gittiği ve kangren olan bacağının kesilmesi gerektiğini söylediği, ancak Orhan Kılıç'ın bunu kabul etmediği de öğrenildi.

Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ağar, hastanın kendilerine ilk başvurduğunda sağ ayağında dolaşımın hiç olmadığını belirterek, "Bu durumda diz altından bacağının alınması gerekir. Bunun için hastanemize yatırdık. Hastanın genel durumunu düzeltici tedaviye başladık. Bu aşamadan sonra ayağı kurtarmanın çok imkanı yok. Şu anda hasta için en önemli tedavi bu. Ameliyattan sonra protezle yürüme ihtimali olabilir" dedi.

Yaşlı adamın oğlu Şevki Kılıç ise, babasına hastaneye gidilmesi gerektiğini pek çok kez söylediğini belirterek, "Ayağı bazen ağrı yapıyordu. Ben de bu duruma razı olmuyordum. Doktorların bacağını keseceğini ve protez bacak takacağını söyledim ama kabul etmiyordu. Ondan çok ben ızdırap çekiyordum. Hastaneye yattık ve doktorlar gerekeni yapıyor" diye konuştu.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 81 yaşındaki hastanın 1.5 aydır takiplerinde olduğunu belirterek, "Evde bakım birimleri tarafından hastayı takip ediyoruz. Hastanın oğlu hep hastanın yanındaydı. Kendilerine ayağın kesilmesi gerektiği ifade edildi. Ancak hasta ayağının kesilmesini kabul etmediği için herhangi bir işlem yapılamadı. Ancak dün hastaneye getirildikten sonra ayağının kesilmesini kabul etti. Yarın hastaya gerekli operasyon yapılacak. Özellikle ayağının kesilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili hasta ve hasta yakını, eğer operasyonu kabul etmediyse buna yapılacak bir şey yok" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayağı Kangrenli Yaşlı Adam Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement