Ayvalık Belediyesi, Evde Bakım Hizmeti ile Bir Yılda 2 Bin 500 Kişiye Ulaştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ayvalık Belediyesi, Evde Bakım Hizmeti ile Bir Yılda 2 Bin 500 Kişiye Ulaştı

06.01.2026 09:26  Güncelleme: 11:01

Ayvalık Belediyesi Sosyal Hizmet Müdürlüğü'nün Evde Sağlık ve Hasta Nakil Hizmetleri Birimi, 2025 yılı boyunca 2500 hastaya hizmet verdi. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan bu hizmetler, sağlık aksesini kolaylaştırdı.

(BALIKESİR)- Ayvalık Belediyesi Sosyal Hizmet Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Evde Sağlık ve Hasta Nakil Hizmetleri Birimi, 2025 yılında 2 bin 500 hastaya hizmet verdi.

Sosyal Hizmet Müdürlüğü Evde Sağlık ve Hasta Nakil Hizmetleri Birimi, bir yıl içinde 2 bin 500 hastaya hizmet verdi. Özellikle yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlara yönelik çalışmalar, ilçede sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırdı. 2025 yılı boyunca ilçede yaşayan 673 hasta ve engelli vatandaş, belediyeye ait tam donanımlı ambulans ve hasta nakil araçlarıyla sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde ulaştırıldı. Bu nakillerin 275'i şehir dışına gerçekleştirilirken, ekipler yıl boyunca yaklaşık 150 bin kilometre yol aldı. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında ise pansuman, enjeksiyon, sonda uygulaması ve yara bakımı gibi hizmetler, uzman sağlık personeli tarafından vatandaşların evlerinde sunuldu. Periyodik olarak yürütülen bu hizmetlerden bin 438 kişi yararlandı.

"Bu hizmetleri daha da geliştirerek sürdürmeye kararlıyız"

Belediye Başkanı Mesut Ergin, Evde Sağlık ve Hasta Nakil Hizmetleri'nin özellikle dezavantajlı gruplar için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Ayvalık'ta kimseyi yalnız bırakmayan, insana dokunan bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan hemşehrilerimizin her zaman yanındayız. Sosyal Hizmet Müdürlüğümüz bünyesindeki ekiplerimiz, büyük bir özveriyle görev yapıyor. Bu hizmetleri daha da geliştirerek sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ayvalık Belediyesi, Evde Bakım Hizmeti ile Bir Yılda 2 Bin 500 Kişiye Ulaştı - Son Dakika


Advertisement