Azerbaycan'da Havacılık Festivali coşkusu - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Havacılık Festivali coşkusu

Azerbaycan\'da Havacılık Festivali coşkusu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Havacılık Festivali, gökyüzünün ihtişamı ve havacılığın heyecanını yaşamak isteyenleri bir araya getirdi. Festivalde sergilenen uçak, dron, helikopter ve roketler vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 9-16 yaş aralığındaki öğrencilerin birlikte hazırladığı hava araçları başarılı uçuşlar gerçekleştirdi. Festivalde yapılan müsabakalarda kazanan takımlar büyük ödül için yarıştı. Festivalin en güzel tarafı ise bu yıl kız öğrencilerin de katılımı ve özel olarak hazırlanan bir roket modelinin sergilenmesi oldu. Organizatörler, amacın çocukları aktif ve dinamik bir spor dalıyla ilgilenmeye teşvik etmek olduğunu belirtti.

12.04.2024 18:01  Güncelleme: 18:04

- Azerbaycan'da Havacılık Festivali coşkusu

BAKÜ - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Azerbaycan Havacılık Festivali'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Havacılık Festivali, gökyüzünün ihtişamı ve havacılığın heyecanını yaşamak isteyenleri bir araya getirdi. Festivalde sergilenen uçak, dron, helikopter ve roketler vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle gördü. 9-16 yaş aralığındaki öğrencilerin birlikte hazırladığı hava araçları uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Heyecan dolu uçuşların ardından kazanan 2 takım finalde büyük ödül için yarıştı.

Çocukların daha aktif ve dinamik bir spor dalıyla ilgilenmesini beklediğini söyleyen organizatör Ceyhun Halilov, "Burada 5 kategoride müsabakalar yapıldı, 9-16 yaş aralığında takımla veya yalnız olarak yarışıyorlar. Bunun dışında uçak pilotluğu ve FPV dron yarışı da yapılıyor. Jürilerimiz 2 turda uçuşların iniş ve kalkışını hesapladıktan ve puanladıktan sonra finalistleri belirliyor. Finalde artık 2 takım yarışıyor, kazanan ise özel ödülle ödüllendirilecek. Ödüller para ve hediye şeklindedir. Farklı yerlerden katılımcılar da var. Ancak festivalin en güzel tarafı bu yıl kız öğrenciler de katıldılar ve özel olarak Demir Yumruk konseptiyle hazırlanan bir roket modelini yarışta sergilemiştiler, olumlu karşılanmıştı. Amacımız bu alanın yayılmasına hizmet etmek, çocuklarımızı sanal pasif hayattan aktif dinamik hayata, daha hareketli hayata çekmek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Havacılık Festivali coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement