Bacağının Kısa Kalmaması İçin 18 Yaşına Kadar Sürekli Ameliyat Olacak - Son Dakika
Güncel

Bacağının Kısa Kalmaması İçin 18 Yaşına Kadar Sürekli Ameliyat Olacak

Bacağının Kısa Kalmaması İçin 18 Yaşına Kadar Sürekli Ameliyat Olacak

Sivas'ta doğuştan 5 santim bacak kısalığı bulunan 12 yaşındaki Melike Arslanbüken, uzamayan sağ bacağı sol bacağından kısa kalmasın diye her yıl düzenli bir şekilde ameliyat oluyor.

03.09.2013 15:16

Sivas'ta doğuştan 5 santim bacak kısalığı bulunan 12 yaşındaki Melike Arslanbüken, uzamayan sağ bacağı sol bacağından kısa kalmasın diye her yıl düzenli bir şekilde ameliyat oluyor. Bu güne kadar 21 ameliyat geçiren Arslanbüken'in, bu ameliyatlarının 18 yaşına kadar belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Yüceyurt Mahallesi'nde yaşayan Hatice- Aydın Ercan çiftinin 2 çocuklarından büyüğü olan Melike Arslanbüken, doğuştan sağ bacağında 5 santimlik kısalık ve eğiklik nedeniyle yürüme zorluğu çekiyordu. Aile tedavi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisine başvurdu. Bölüm öğretim üyelesi Doç. Dr. Hayati Öztürk tarafından yapılan muayene sonucunda, Arslanbüken'in sağ bacağındaki kısalık ve eğriliğin ameliyatla düzelebileceği belirlendi. Aile çocuklarının ameliyat olmasına izin verdi. İlk ameliyat ise geçen yıl Doç. Dr. Hayati Öztürk ve ekibi tarafından 'İlizarov' metodu ile yapıldı. Arslanbüken'in sağ bacağı diz kapağından ayağına kadar 7 santim uzatıldı. Bu yıl yapılan diğer ameliyatında ise bacağı 4 santim daha uzatılan Arslanbüken'in bu ameliyatlarının 18 yaşına kadar devam edeceği belirtildi.

KEMİĞİ KIRIP UZATIYORLAR

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Hayati Öztürk konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Hastamızı hastanemiz 1 yaşından bu yana takip ediyor. Son 3 yıldır ameliyatlarını ben yapıyorum. Doğuştan sağ ayağında kısalık var. Bu da yürümesinde problem yaşatıyordu. Bizim ortopedide uyguyadığımız 'İlizarov' metodu ile düzeltiyoruz. Sakatlık bir kader değildir. Bu tip vakaların yüzde 90'ını bu yöntem ile düzeltiyoruz. Bu kızımız da öyle. Geçen yıl 7 santim uzatmıştık. Bu yıl ise 4 santim daha uzattık. Ayak eğriliği vardı o da bilgisayar destekli program ile son aşamasına geldi. Kızımız büyüdüğü için sol ayağı normal uzarken sağ ayağı kısa kalıyor. Büymesi tamamlanana kadar uzatma ve düzeltme yaparak bu ameliyatlar devam edecek. Bu işlemi yaparken ayak kemiğini kırıp bu işlemi öyle yapıyoruz."

DOKTORA MEKTUP

Bu zamana kadar 21 ameliyat geçiren Melike Arslanbüken ise kendisine tekrar hayata bağlayan Doç. Dr. Hayati Öztürk'e teşekkür etti. Doç. Dr. Hayati Öztürk'e bir mektup yazan Melike Arslanbüken mektubunda şöyle dedi:

"Hayati amca sen beni iyleştirdin. Beni ameliyat ettin hiç bıkmadan. Ben de büyüp iyleşip sana borcumu ödeyeceğim. Canım doktorum, güzel biricik doktorum Hayati amca seni çok seviyorum."

Küçük kız ayrıca mektubun alt tarafına da doktorun ve kendisinin resmini yapması dikkat çekti. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bacağının Kısa Kalmaması İçin 18 Yaşına Kadar Sürekli Ameliyat Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement