Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde

Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Spor Genel Müdürlüğü ile olan kira sözleşmesini yenilememesi nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul Bağlarbaşı Spor Salonu'nu meclis...

22.02.2013 11:56

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Spor Genel Müdürlüğü ile olan kira sözleşmesini yenilememesi nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul Bağlarbaşı Spor Salonu'nu meclis gündemine taşıdı.

Öğüt, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"İstanbul'da uluslararası ölçülere uyan tek spor salonu olan Bağlarbaşı Spor Salonu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Spor Genel Müdürlüğü ile olan kira sözleşmesini yenilemediği için kapatılacağı doğru mudur?

Bakanlık nezdinde kira sözleşmesinin yenilenmesi için girişimde bulunulmuş mudur; kapanma ve yıkımı engellemek için alternatif çözüm arayışları başlatılmış mıdır?

İstanbul'un uluslararası nizami tek spor salonu olan söz konusu tesisin kapanması ve yıkımı ile ilgili bakanlığınızın görüşü nedir?

Jimnastik Federasyonu'nun sporculara ve ailelerine Bağlarbaşı'nın alternatifi olarak Kartal'daki çukurları ile atlama tahtası mesafesi yeterli olmayan bir salonu gösterdiği doğru mudur?

Lisanlı ve milli sporcuların uluslararası şartlara uymayan bir ortamda çalışması ulusal sporumuzun ve uluslararası alanda temsiliyetimizin dolaylı olarak engellenmesi anlamına gelmez mi?

Sporcu ve velilerin size ve bakanlığınızın yetkililerine ulaşmak istediği ancak çabalarının sonuçsuz kaldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?

Bağlarbaşı Spor Salonu'nun kapatılıp yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı iddiaları doğru mudur?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement