Bakan Elvan'a TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi - - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan'a TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi -

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseniov tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'ya Türk kültürüne yaptıkları hizmetlerden dolayı TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi.

27.03.2014 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseniov tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'ya Türk kültürüne yaptıkları hizmetlerden dolayı TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi.

Karaman Belediyesinde düzenlenen törende konuşan Bakan Elvan, TÜRKSOY'A, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseniov ve Türk Dünyasi Mühendisler ve Mimarlar Birliğine teşekkür etti.

"Türk Dünyası Kültür ve Dil Başkenti" ilan edilen Karaman'ın gerçekten çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

"Sizler bu unvanla Karamanımıza verdiğiniz önemi gösterdiniz. Bizim için bir gurur vesilesi, ilimiz için bir gurur vesilesi, dolayısıyla biz inşallah aktif bir şekilde TÜRKSOY'un etkinliklerine katılacağız. Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliğinin yapmış olduğu organizasyonlara da Karaman olarak, ben Ulaştırma Bakanı olarak iştirak edeceğim. Sizin kurultayınıza da zamanımın uygun olması durumda katılacağım. Ben TÜRKSOY ailesine teşekkür ediyorum. Türk dili konuşan ülkeler kendi arasındaki etkileşimi, bütünleşmeyi daha da artırırlar, daha da güçlendirirler. Dünyaya örnek olabilecek bir konuma getirirler."

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov da Karaman'ın TÜRKSOY ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin müşterek teklifleriyle 2009 yılından itibaren Türk Dili Konuşan Ülkeler Daimi Dil ve Kültür Başkenti unvanını taşıdığını söyledi.

Bu unvanın elde edilmesinde Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun büyük katkısı olduğunu anlatan Kaseniov, "Kıta Aşan Projeler ana temasıyla 2014 yılında Bişkek'te Türk Dünyası Kurultayı düzenleyeceğiz. Bu kurultayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'ın himayelerinde gerçekleştirileceğinin altını çizerim. Verdikleri destek için sayın Bakanımıza minnettarlıklarımızı sunuyorum. Karamanoğlu Mehmetbey'in memleketi Türkçe'nin ses bayrağına daimi başkentlik yapan Karaman, bu kurultay sırasında Bişkek'te temsil edilecek ve dünya gündemine gelecektir. Gerek kurultayımıza gerekse Türk Kültürüne yapmış oldukları hizmetlerinden ötürü Sayın Bakanımıza ve Belediye Başkanımıza TÜRKSOY 20. yıl madalyasını takdim etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra Kaseniov, Bakan Elvan ve Başkan Uğurlu'ya madalyasını takdim etti.

Belediyeden ayrılan Bakan Elvan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Saray Holding'in bisküvi fabrikasına geçti. Burada Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ tarafından karşılanan Elvan'a, Özdağ tarafından çeşitli armağanlar verildi. Fabrika salonunda işçilerle bir araya gelen Elvan, bu yıl emekli olan işçilerle pasta kesti, onlara holding tarafından düzenlenen teşekkür plaketlerini verdi.

Bakan Elvan\'a TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan'a TÜRKSOY 20. yıl madalyası verildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement