Bakan Ergin Konya'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Ergin Konya'da

Bakan Ergin Konya\'da

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Ergin, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan'ı, makamında ziyaret etti.

24.11.2012 12:49  Güncelleme: 23:27

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye ceza infaz kurumlarında önemli bir değişim süreci içinde. Şartları müsait olmayanlar yerine, standartları yüksek, sosyal donatı alanlarına sahip, modern infaz yöntemlerinin uygulanabildiği kurumlarla bunları değiştiriyoruz" dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Ergin, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan'ı, makamında ziyaret etti.

Ergin, burada yaptığı konuşmada, Konya Adliyesi'ne ilişkin şartları yerinde görmek, varsa eksiklikleri belirleyip bunları tamamlamak için Konya'da bulunduklarını belirtti.

Konya Adliye hizmet binasının küçük eksikliklerin giderilmesinin ardından tam manasıyla hazır hale geleceğini aktaran Ergin, şunları kaydetti:

"İstinaf mahkememiz ile Konya Ceza İnfaz Kurumları'nın mevcut koşullarını yerinde göreceğiz. 2013 yılı Konya açısından yeni bir yatırım ve hamle yılı olacak. Bu yılın başında yeni bir ceza infaz kampüsünü inşallah hizmete alacağız. Bunun için ihale çalışmaları tamamlandı. Burada değişik tiplerde ceza infaz kurumları olacak. D tipi, kadın, çocuk ve açık ceza infaz kurumları olacak. Türkiye ceza infaz kurumlarında önemli bir değişim süreci içinde. Şartları müsait olmayanlar yerine, standartları yüksek, sosyal donatı alanlarına sahip, modern infaz yöntemlerinin uygulanabildiği kurumlarla bunları değiştiriyoruz."

Konya'nın ilçelerinin bir çoğunda adliye saraylarının hizmete alındığını ve inşaatı devam edenlerin olduğunu aktaran Ergin, önümüzdeki yıl adli hizmetlerin sunulmasında problem kalmayacağını dile getirdi.

Ergin, hizmetlerin tamamlanmasıyla Konya'nın bir çok alanda olduğu gibi, adli hizmet alanında da Türkiye'nin "en"leri arasına gireceğini ifade etti.

Daha sonra Adalet Bakanlığı Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geçen Ergin, burada infaz koruma memurlarıyla basına kapalı görüşme yaptı.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Ergin Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement