Bakan Güler: Terör Konusunda Müsamaha Edemeyiz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Güler: Terör Konusunda Müsamaha Edemeyiz

Bakan Güler: Terör Konusunda Müsamaha Edemeyiz
19.10.2013 17:09

Mardin'in ilçelerinde gezilerini sürdüren İçişleri Bakanı Muammer Güler, "ir yandan demokratikleşmeyi, demokrasiyi isteyeceksin diğer yandan da silahını kullanacaksın, öyle şey mi olur."

Mardin'in ilçelerinde gezilerini sürdüren İçişleri Bakanı Muammer Güler, "ir yandan demokratikleşmeyi, demokrasiyi isteyeceksin diğer yandan da silahını kullanacaksın, öyle şey mi olur. Arkadaş herkesin demokratik zeminde mücadele etme hakkı vardır. Ama terör konusunda müsamaha edemeyiz" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bugün Mardin'in Mazıdağı, Savur ve Derik ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Derik'te Aydın Ayaydın Öğretmen Evi'nde onuruna verilen yemeğe katılan Güler, partililer tarafından 'En büyük bakan bizim bakan' sloganları ile karşılandı.

Derik'te esnafları da ziyaret eden Bakan Güler, parti teşkilatı önünde kısa bir konuşma yaptı. Çözüm sürecine değinen Güler, şöyle dedi:

"Sizler asil milletvekillerisiniz. Sizler bizleri buralara getirdiniz. Son 9-10 aydır çatışmaları görmüyoruz ve bundan çok memnunuz. İnşallah barış ve kardeşlik içerisinde olmasını hepimizin isteğidir. Bizler sizlerin verdiniz desteklerinizle bunu daha da iyileştirilmesini sağlayacağız. Bir yandan demokratikleşmeyi, demokrasiyi isteyeceksin diğer yandan da silahını kullanacaksın, öyle şey mi olur. Arkadaş herkesin demokratik zeminde mücadele etme hakkı vardır. Ama terör konusunda müsamaha edemeyiz. Önümüzdeki seçimlerde nasıl ki, biz üç arkadaşımızı meclise gönderdiyseniz, desteğinizi bizden kesmeyin. Sizden bir istiyorsam siz ben sizlerin kardeşleriniz olarak üç vereceğim. Yeter ki siz benden isteyin. Tüm ülkemin insanlarının İçişleri Bakanıyım. Bizim partimiz göreve geldiğinden bu yana ötekileştirme yapmadan herkese hizmet götürdü. Türkiye'nin hayal edemeyeceği yerlere getirildi. 2014 yılında daha da illeri seviyeye getireceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Sizlerle her günümüz bayram olsun istiyoruz."

Bakan Güler'in yanına gelen bir kadın eşinin öldüğünü ve 6 çocuğuna baktığını belirterek, yardım istedi. Güler, yanındaki yetkililere talimat vererek, kadına gereken yardımın yapılmasını istedi. Bakan Güler, daha sonra vatandaşlarla birlikte çay içti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güler: Terör Konusunda Müsamaha Edemeyiz - Son Dakika


Advertisement