Bakan Nabi Avcı Biz Söyleyeceğimizi Tasarı İçinde Söylemiş Olduk - Son Dakika
Güncel

Bakan Nabi Avcı Biz Söyleyeceğimizi Tasarı İçinde Söylemiş Olduk

Bakan Nabi Avcı Biz Söyleyeceğimizi Tasarı İçinde Söylemiş Olduk

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili düzenlemelerin Meclis gündemine alınması için gerekli işlemlerin yapıldığını ifade ederek, 'Biz söyleyeceğimizi tasarı içinde söylemiş oldukö dedi.

07.02.2014 18:04

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili düzenlemelerin Meclis gündemine alınması için gerekli işlemlerin yapıldığını ifade ederek, 'Biz söyleyeceğimizi tasarı içinde söylemiş oldukö dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılmak için karayoluyla Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililer karşılanan Bakan Avcı, toplantının yapıldığı İsmet İnönü spor salonuna girişte gazetecilere dershane düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı. 28 Şubat mağduru öğretmenlerin atamalarıyla ilgili konuşan Avcı, öğretmenlerin mağduriyetlerini peyderpey gidermeye çalıştıklarını söyleyerek, 'Hayırlı olsun onlara da. Sadece onlar değil. Bu dönem içerisinde yapmış olduğumuz 10 bin atama var. Bunlar da hayırlı olsun inşallah. O eskiden beri gelen bir süreç. Daha önceki bakanlarımız döneminde de atamalar yapıldı. Mağduriyetler peyderpey gideriliyor. En son beklenen müracaatları da değerlendireceğizö dedi.

DERSHANE KONUSU MECLİS'TE

Dershanelerle ilgili düzenlemelerin Meclis gündemine alınması için gerekli işlemlerin yapıldığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Bu ayaküstü konuşulabilecek bir şey değil. Tasarı meclis başkanlığına iletildi. Meclis gündemine alınması için gerekli işlemler yapıldı. İçeriğini de zaten öğrendiniz artık. Dolayısıyla biz tasarı için söyleyeceğimizi söylemiş olduk. Kamuoyunda dershane düzenlemesi olarak bilinen bu tasarı, aslında sadece dershanelere özel bir tasarı değil. Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısında da gerçekten çok köklü değişim ve dönüşümü öngören bir tasarıdır. Özellikle küçük dershaneleri zor durumda bırakmayacak bir takım tedbirler tasarı içerisinde var. İnşallah bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde aşağı yukarı tüm eğitim sistemine 50 bine yakın yeni derslik ilave etmiş olacağızö şeklinde konuştu.

Öğretmen atamalarına ilişkin Türkiye genelindeki okullarda branş ve il bazındaki ihtiyaçları belirlediklerini dile getiren Bakan Avcı, olabildiğince adil bir dağılım yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Nabi Avcı Biz Söyleyeceğimizi Tasarı İçinde Söylemiş Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement