Uludağ'da dün sona eren 'Ekonomi Zirvesi' ardından geceyi Bursa'da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu güne saat 06.30'da tenis oynayarak başladı. Bakan Şimşek daha sonra Saitabat Köyü'nde 'Darhane-fakirevi' çorbasıyla kahvaltı yaptı.
Çelik Palas Otel'de konaklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 06.30'da Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile BUSKİ Kortları'nda tenis oynadı. 06.30- 08.30 saatleri arasındaki tenis karşılaşmasına Tenis Federasyonu İl Temsilcisi Göksel Yenigün ve Tenis antrenörü Hasan Ataç da eşlik etti. Isınma oyunundan sonra yapılan çiftler müsabakasında Şimşek ve Ataç çifti, Şahin ve Yenigün çiftini 2-1 mağlup etti. Tenis karşılaşması sonrası İl Müdürü Süleyman Şahin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müsabaka anısına Tenis Federasyonu'nun çanta ve eşofmanını kendisine hediye etti.
KÖYDE KAHVALTI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Almira Otel'de yapılacak 'Türkiye'nin Mali Portresi Dünü, Bugünü, Yarını' konulu toplantı öncesi, eşi Esra Şimşek ile birlikte Kestel İlçesi'ne bağlı Saitabat Köyü'ne giderek burada kahvaltı yaptı.
Uludağ eteklerindeki köye Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte gelen Bakan Şimşek, kahvaltıyı ve Saitabat Köyü'nü Twitter'den fotoğraflarıyla paylaştı. Saitabat Şelalesi'ni gezdikten sonra sofraya oturan ve kahvaltıya 'Darhane-fakirevi' çorbasıyla başlayan Şimşek, Saitabat Köyü'nün hikayesini de takipçileriyle paylaşırken, "9 kişiyle Türkiye'nin ilk kadın derneği yıllar önce bu köyde kurulmuş, tamamı gönüllü köy kadınlarından oluşan 113 üyesi var" diye yazdı.
Bakan Şimşek, köy ile ilgili, "Köyleri Kalkındırma Programı çerçevesinde güzel bir gayret. Yer soframıza buyurun, birlikte hem sohbet hem kahvaltı" yazarak bilgi verdi.
Bakan Şimşek, kahvaltıdan sonra Saitabatlı kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirerek, bunu da Twitter'den paylaştı.
ST,HT(FK/İD) - Bursa
Son Dakika › Güncel › Bakan Şimşek, 06.00'da Tenis Oynadı, Köyde 'Fakirevi' Çorbasıyla Kahvaltı Yaptı - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?