Bakan Yardımcısı Balta: Enkazdan Yaralı Kurtarmayı Başarı Saymıyoruz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Yardımcısı Balta: Enkazdan Yaralı Kurtarmayı Başarı Saymıyoruz

Bakan Yardımcısı Balta: Enkazdan Yaralı Kurtarmayı Başarı Saymıyoruz
13.09.2013 11:26

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, enkaz altından yaralı kurtarmayı başarı saymadıklarını belirtip, önemli olanın vatandaşın sağlam, afetlere dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, enkaz altından yaralı kurtarmayı başarı saymadıklarını belirtip, önemli olanın vatandaşın sağlam, afetlere dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Entegre Atık Yönetimi Projesi'nin sözleşmesinin imza törenine katılmak için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Balta, buradaki konuşmasında bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bugün imzalanacak Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Entegre Atık Yönetimi Projesi'nin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Balta, "Ülkemizin her noktasında ve turizm alanlarında çevresel sorunları ortadan kaldırmak için ve bu sorunlarla mücadele etmek için hükümetimiz döneminde, 2002 yılından beri çok önemli projeler gerçekleştirildi. Bunlardan bir tanesi daha gerçekleşecek. Yaklaşık 15 milyon euro proje bedeli olan bir projenin gerçekleştirilmesi için Bodrum Belediyeler Birliği ve ilgili firmayla birlikte yapacağımız sözleşmeyle inşallah 2017 yılına kadar bu proje gerçekleştirilmiş olacak. Vahşi depolamayla kirletilmiş olan beldelerimiz bu sıkıntıdan kurtarılmış olacak. Aynı zamanda vahşi depolamanının yapıldığı dönemde sızıntı nedeniyle, kirlenen sularda arıtılarak tekrar doğaya bırakılacak. Bu çok önemli bir şey" dedi.

Daha önceden devam eden katı atık çöp toplama tesisleri ve atık su arıtma tesislerinin yanı sıra özellikle çevre bilincini artırmak için bütün belediyelerin yaptığı projelere destek verdiklerini de ifade eden Balta, "Bakanlığımızın bütçesinden hibe destekler veriyoruz. Dünyanın ve ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi çevresel sorunlardır. Çevresel sorunları çözmezseniz zenginliğin bir anlamı yok. Eviniz olabilir ama evinizin etrafı temiz değilse orada bir sorun var demektir. Allah'ın verdiği bu doğal güzelliklerin gelecek nesillere resmini değil gerçeğini bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DE DEĞİNDİ

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Bakan Yardımcısı Balta, ülkemizdeki 20 milyon konuttan yaklaşık 6.5 milyonunun riskli alanlarda olduğuna dikkati çekip, şunları söyledi:

"Yani 24 bin 500 kilometre uzunluğunda bir fay hattının yakınlarında veya üzerinde olduğunu görüyoruz ve bunların riskli olduğunu düşünüyoruz. Bu 6.5 milyon konutunda yaklaşık 20 yılda yıkılıp yeniden yapılması için faaliyetlerimize başladık. Bu yıl sonuna kadar hedeflediğimiz yıkımları gerçekleştireceğiz. Belediyelerimiz ve vatandaşlarımızda birlikte, onlarında desteği ile hızlı bir şekilde emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz. Düşüncemiz vatandaşlarımızın güvenli huzurlu bir ortamda evlerinde oturmasını sağlamak. Enerji verimliliği en üst düzeyde, istediğimiz manadaki her türlü eaksikliği girerilmiş konutlar yapıp, milletimizin emrine sunmak istiyoruz."

Enkaz altından yaralı kurtarmayı başarı saymadıklarını da belirten Balta, bundan böyle önemli olanın vatandaşın sağlam, afetlere dayanıklı binalarda yaşamasını sağlamak olduğunu da kaydetti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı Balta: Enkazdan Yaralı Kurtarmayı Başarı Saymıyoruz - Son Dakika


Advertisement