Bakan Yılmaz - Kırım'daki gelişmeler ve AYM kararı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz - Kırım'daki gelişmeler ve AYM kararı -

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki kararına ilişkin, "Hayırlı olsun, hak yerini bulmuştur diyoruz" dedi.

07.03.2014 13:17

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki kararına ilişkin, "Hayırlı olsun, hak yerini bulmuştur diyoruz" dedi.

Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 99,85 hisse sahibi olduğu İşbir Elektrik Sanayi A.Ş'yi ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, Ukrayna ve Kırım'da yaşananlara ilişkin soru üzerine, "Ülke olarak ilkemiz şudur; Kırım, Ukrayna'nın bir parçasıdır. Kırım'la ilgili yapılacak bir çalışma, mutlaka Ukrayna Anayasası sınırları içinde yapılmalıdır" diye konuştu.

Ukrayna merkezi yönetiminin, "Gerekirse ilave haklar da Kırım'a verilebilir" açıklaması yaptığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içinde bu sorunun çözülmesi, Karadeniz'deki barışı koruyacaktır, barış ve istikrarı sürdürecektir. Kısa dönemlik karlar, uzun dönemde herkes için zarar olabilir. Ülke olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği içinde çözülmesi gereken bir problem olarak görüyoruz."

-İlker Başbuğ hakkındaki ihlal kararı

Yılmaz, Anayasa Mahkemesinin, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili kararına ilişkin soruya şu karşılığı verdi:

"Biz her alanda demokrasi çıtasını yükselttik. Bu çıtalardan biri de Anayasa Mahkemesinde bireysel başvuru hakkı sağlanmasıydı. Birçokları buna karşı çıktılar, istemediler ama görüyoruz ki demokratik başvuru süreçlerini artırmak, insanımızın faydasına oluyor. İlker Başbuğ kararı da bunlar birisidir. Hayırlı olsun, hak yerini bulmuştur diyoruz."

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyesi emekli astsubayların Ankara'da açlık grevine başlamasıyla ilgili soru üzerine ise İsmet Yılmaz, "Allah için bir geçmiştekine bir bugüne bakın. '4 yıllık okulu bitiren astsubaylar, birin dördü derecesine çıksın' dediler, yaptık. Emekli olan astsubaylara, istihbarat, güvenlik elemanlarının aldığı 100 liralık ödemeyle ilgili yeni Resmi Gazete'de çıktı" dedi.

-Astsubayların açlık grevi

Bakan Yılmaz, muhakkak taleplerin olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bir aileyiz. Sizin de aileniz, çocuklarınız 3, 5 ve 10 yaşlarında kızınız, oğlunuz var. Birini diğerinden ayırt edebilme imkanınız yok. Ailenizde bir huzursuzluk varsa bu herkese yansır. Gerek Genelkurmay Başkanımız gerekse biz, bu kardeşlerimizin ne üzülmesini ne de mali haklarının kötüye gitmesini isteriz. Ülkemizin genel ekonomik yapısı içinde geçmişte kıyaslanmayacak şekilde tüm kamu görevlerimizi iyi bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Astsubaylarımızı, daha iyi noktaya götürmek için çalışmalarımız sürüyor. Biraz beklentiyle zamanla optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz. Biraz sabır diyoruz. Ancak geçmişten iyi olduğunu söyleyebilirim. İlk geldiğimde '100 lirayı bile verin bari' dediklerinde verdik. Yetti mi, yetmedi. Ama talepler var, inşallah bir süreç içinde ülke ekonomisi büyüdükçe geliştikçe daha iyi olacaktır."

Yılmaz'ın fabrika ziyaretine Vali Ahmet Turhan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

Daha sonra Vali Turhan'ı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendime Vakfının yüzde 99 hisse sahibi olduğu bir jeneratör üretim fabrikasını ziyaret ettiklerini, "Yaklaşık 100'e yakın işçinin geleceğe daha güvenle, umutla baktığını gördük. İnşallah daha iyi duruma gelecek. Öğleden sonra da 6. Ana Bakım Merkezi Komutanlığını ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz - Kırım'daki gelişmeler ve AYM kararı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement