Bakanlık "Efes Antik Kenti'nde Sünnet Düğünü Yapılıyor" iddialarını yalanlandı: Söz Konusu Değil! - Son Dakika
Güncel

Bakanlık "Efes Antik Kenti'nde Sünnet Düğünü Yapılıyor" iddialarını yalanlandı: Söz Konusu Değil!

Bakanlık "Efes Antik Kenti\'nde Sünnet Düğünü Yapılıyor" iddialarını yalanlandı: Söz Konusu Değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes'te sünnet düğünü yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, "Orada herhangi bir şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor, böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

28.06.2017 16:47  Güncelleme: 11:05

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirterek, "Efes'te böyle bir şey söz konusu değil" dedi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise, bazı haber siteleri ve sosyal medyada Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığına ilişkin haber, yorum ve fotoğrafların kullanıldığı anımsatılarak, "Efes Antik Kenti'nde kesinlikle sünnet töreni, düğün, nişan ve nikah gibi törenler yapılmamaktadır" ifadesine yer verildi.

"ORADA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE SÜNNET DÜĞÜNÜ VE EVLİLİK TÖRENİ YAPILMIYOR"

Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddialarına ilişkin, "Orada herhangi bir şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor. Orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak müze yetkililerimizin denetiminde zaman zaman kamu kuruluşlarının, turizm meslek kuruluşlarının özellikle kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler olabiliyor. Ama bütün bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor. Başka ören yerlerinde, müzelerde, sadece bizde de değil, dünyanın başka yerlerinde zaman zaman bu tür tarihi ve arkeolojik mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak, yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

"EFES'İN, İZMİR'İN, ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN YAPILMAKTADIR"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, etkinliklerin niteliği ve haberlere konu olan fotoğraflara yönelik şunlar ifade edildi:

"Yapılan etkinlikler tamamen turizm ve tanıtma hedefli olup, çoğunlukla gemi (kruvaziyer) ziyaretçileri için, turizm meslek kuruluşları, işletmeler, vakıflar, kamu kurum kuruluşlarınca Efes'in, İzmir'in, ülkemizin tanıtımı için yapılmaktadır. Etkinlikler genellikle klasik müzik dinletisi, kokteyl, yemek veya tiyatro oyunu olarak gerçekleşmektedir. Yapılan etkinliklerle ilgili bugüne kadar turizm meslek kuruluşları, işletmeler, katılımcılar, ziyaretçiler daima olumlu görüş ve takdir bildirmişlerdir."

"FOTOĞRAFLAR EFES ANTİK KENTİ'NDEN DEĞİL, CELSUS KÜTÜPHANESİ ÖNÜNDEN"

"Haberde ve sosyal medyada paylaşımlarda kullanılan fotoğraflar, 27.06.2017 tarihinde Sea Song Tours tarafından Celsus Kütüphanesi önünde Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemeğe aittir. Şirket tarafından Bakanlığımızın ilgili birimi DÖSİMM'e tahsis ücreti ödenmiştir. Fotoğraflarda kütüphanenin önünde masaların ve sandalyelerin konulduğu zemin restorasyon çalışmalarından kalma, 1978 tarihli beton kaplamalıdır. Etkinliklerin alandaki tarihi ve arkeolojik yapıya zarar vermeyecek konum, mesafe ve nitelikte olmasına en yüksek düzeyde dikkat edilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlık 'Efes Antik Kenti'nde Sünnet Düğünü Yapılıyor' iddialarını yalanlandı: Söz Konusu Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement