Bakanlık, Hastanenin İki Blokunun Boşaltılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Bakanlık, Hastanenin İki Blokunun Boşaltılmasını İstedi

Bakanlık, Hastanenin İki Blokunun Boşaltılmasını İstedi

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Simav İlçesi'nde geçen 19 Mayıs'ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen üç bloktan oluşan Doç.Dr.İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin A ve B bloklarının boşaltılmasını istedi.

05.01.2012 11:59

Sağlık Bakanlığı, Kütahya'nın Simav İlçesi'nde geçen 19 Mayıs'ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen üç bloktan oluşan Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin A ve B bloklarının boşaltılmasını istedi.

Bakanlık, hastanenin poliklinik ve yataklı hasta bölümlerinin bulunduğu A ve B bloklarının boşaltılması yönündeki isteğini 18 Kasım 2011 tarihinde Kütahya Valiliği'ne bildirdi. Kütahya Valiliği de gereğinin yapılması için Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yazıyı 25 Kasım'da Simav'a gönderdi. Kaymakamlık, Belediye, hastane yönetimi, siyasiler, boşaltılacak bölümlerin nereye alınacağı, hastanenin yıkılıp yenisinin nereye yapılacağı konusunda fikir birliğine varamadı.

İlçede artçı sarsıntıların devam etmesi, Kaymakam Yüksel Ünal'ın gözünü korkuttu. Kaymakam Ünal, Sağlık Bakanlığı'nın emirlerini yerine getirmek üzere hastanenin ik blokuna kilit vurmadan önce konuyu son bir kez daha Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile görüşeceğini ve bunun sonucuna göre hareket edeceğini söyledi. Kaymakam Ünal, biri iki yıl önce yapılan üç bloklu hastanenin 58 yıllık A ve B blokları ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın resmi yazısı doğrultusunda hastane başhekimi Opr. Dr. Naci Çağlar ile görüştüğünü de dile getirdi. Ünal, "Gözümün önüne Van'daki Bayram Oteli geliyor. Geceleri uyku uyuyamıyorum. Şu anda tüm sorumluluk benim omuzlarımda. Allah korusun. 58 yıldır Simav'a hizmet veren ve kullanım ömrünü tamamlayan 1954 yılı yapımı A ve B blokları olası bir depremde her an yıkılabilir. Burada yatan hastalar, poliklinikte tedavi gören hastalar, yakınları, doktor ve görevliler çok büyük risk altında. A ve B bloklarını geçici bir süreliğine yeni yapılan diğer 2 binaya taşıyabiliriz veya çeşitli alternatifler üretebiliriz" dedi.

Başhekim Opr. Dr. Naci Çağlar da iki blokun boşaltılması ile ilgili çeşitli alternatifleri bulunduğunu söyledi. Opr. Dr. Çağlar, "Hastane boşaltıldıktan sonra yıkımı gündeme gelecek. Hastanenin yeniden yapımı, nereye yapılacağı gibi hususlar çok önemli. Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal ve Valimiz Sayın Kenan Çiftçi'nin yarınki görüşmeleri Simav için hayati bir önem taşıyor. Verilecek her türlü karara saygılıyız" diye konuştu. - Kütahya/ Simav

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlık, Hastanenin İki Blokunun Boşaltılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement