Bakir İzzetbegoviç'e Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika
Güncel

Bakir İzzetbegoviç'e Fahri Doktora Unvanı

Bakir İzzetbegoviç\'e Fahri Doktora Unvanı

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'e Süleyman Şah Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

24.09.2012 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'e Süleyman Şah Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Süleyman Şah Üniversitesi bünyesindeki Balkan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ŞAHBAM) düzenlediği 1. Uluslararası Balkan Kongresi, üniversitenin Kartal Hayriye Dumankaya Yerleşkesi'nde başladı.

Kongreye eşi ile birlikte katılan İzzetbegoviç, yaptığı konuşmada, Süleyman Şah Üniversitesi'nin verdiği ilk onursal doktora unvanını almaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Bu fahri doktora unvanı benim için bir onurdur. Bunu derin bir minnet duygusu ile kabul ediyorum. O kadar öne çıkan kişi arasından bana verilmiş olması önemli bir ayrıcalıktır. Süleyman Şah, çok önemli tarihsel bir şahsiyetin ismini taşıyor. Kendisi, Osmanlı'nın Balkanlar'daki ihtişamlı geçmişine büyük bir katkı sağlamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görevine geldiği günden itibaren uzlaşı, yeniden entegrasyon ve devlet güveninin inşası için diyalog, işbirliği ve karşılıklı anlaşmanın gelişmesi, Balkan bölgesinin genel anlamda inşası için dünya çapında çaba sarf ettiğini dile getiren İzzetbegoviç, bu ziyaretinin, kendisine babası Aliya İzzetbegoviç'le gerçekleştirdiği gezileri hatırlattığını söyledi.

Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz de bugün gerçekleştirilen kongre ve fahri doktora unvanı töreninin kendilerine büyük heyecan yaşattığını ifade ederek, bu heyecanın ilerideki projeleri için hem motivasyon kaynağını hem de lider üniversitelerden biri olma yolunda önemli bir adımı teşkil ettiğini kaydetti.

Kongre kapsamında, Rektör Prof. Dr. Ekiz, "dünya barışına ve Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı" Bakir İzzetbegoviç'e fahri doktora unvanı verdi.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakir İzzetbegoviç'e Fahri Doktora Unvanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement