Balık Tezgahları İskorpitle Şenlendi - Son Dakika
Güncel

Balık Tezgahları İskorpitle Şenlendi

Balık Tezgahları İskorpitle Şenlendi

Ordu'da av sezonunun ardından boşalan balık tezgahları iskorpitle doldu

25.06.2013 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da av sezonunun ardından boşalan balık tezgahları, iskorpitle yeniden doldu.

Av sezonunun tamamlanmasının ardından Karadeniz'e açılan küçük balıkçı tekneleri, çok sayıda iskorpitle limana dönüyor. Kilogramı 10 liradan satışa sunulan iskorpit, zehirli dikenleriyle de dikkati çekiyor.

Ordu'da 20 yıldır balıkçılık yapan Aziz Ceylan, AA muhabirine, sezonun tamamlandığını ancak ayakta durabilmek için çeşitli balık türlerinin satışını yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Özellikle denizlerde kayalık bölgelerde yetişen ve balıkçılar tarafından buralarda avlanan iskorpitlerin bu yıl oldukça bol olduğuna dikkati çeken Ceylan, "Bu balık halk tarafından dışarıda genelde tercih edilmez ancak lokantalarda oldukça ilgi görür" dedi.

İskorpit balığının çorba ve şişte de tüketildiğini anlatan Ceylan, şöyle devam etti:

"Bu aylarda denizlerimizde balıkçılarımız tarafından halk arasında 'gorçil' olarak da bilinen iskorpit balıkları tutulmaktadır. Bu balığı limanlardan alarak tezgahlarımıza getirdik. Tezgahlarımıza getirdiğimiz bu balığı ise özenle ayıklayarak vatandaşlarımızın tüketimine sunuyoruz. Bu balığın ayıklaması oldukça zor. Dikeni de oldukça zehirli. Bu nedenle bu balığı dışarıda tercih edenlerin sayısı çok azdır ancak lokantalarda bu balık türü ciddi anlamda tüketilmektedir."

Balıkçı Erdal Yurt ise iskorpit balığının yeni nesil tarafından pek fazla bilinmediğini kaydederek, "Bu balığı genellikle lokantalarda tüketilirken görüyoruz ancak yine de özellikle yaşlı vatandaşlar tarafından bu balık tezgahlardan şifa niyetine satın alınıyor" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balık Tezgahları İskorpitle Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement