Balık Yağının Etkisi Bilimsel Olarak Kanıtlandı - Son Dakika
Güncel

Balık Yağının Etkisi Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Balık Yağının Etkisi Bilimsel Olarak Kanıtlandı

Orzaks Medikal Direktörü İç Hastalıkları Uzmanı Lütfi Hocaoğlu, balık yağının, son yapılan bilimsel araştırmalara göre hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorununun tedavisinde büyük fayda sağladığının ortaya çıktığını söyledi.

17.02.2014 14:59

Orzaks Medikal Direktörü İç Hastalıkları Uzmanı Lütfi Hocaoğlu, balık yağının, son yapılan bilimsel araştırmalara göre hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorununun tedavisinde büyük fayda sağladığının ortaya çıktığını söyledi.

Fast-food alışkanlığı, yeşil sebzeler ve deniz ürünlerinden uzak bir şekilde beslenen çocuklarda ortaya çıkan hiperaktivite ve dikkat eksikliğine balık yağının büyük fayda sağladığı ortaya çıktı. Orzaks Medikal Direktörü İç Hastalıkları Uzmanı Lütfi Hocaoğlu, özellikle hiperaktivite gözlenen çocuklarda, omega-3 yağ asidi içeren balık yağı şuruplarının, rahatsızlığın giderilmesinde büyük yarar sağladığını ve bunun hastalarda net bir şekilde gözlemlendiğini ifade ederek, "Hamilelik sırasında dengeli beslenmeyen annelerin çocuklarında vitamin ve mineral eksikliğine bağlı olarak bazı rahatsızlıklar görülmektedir. Hamilelik ya da bebeklik döneminde beyinsel gelişim için gerekli vitamin ve mineralleri alamayan çocuklar için omega-3 yağ asidi takviyesini önermekteyiz" dedi.

Dr. Lütfi Hocaoğlu, içeriğinde yoğun omega-3 barındıran balık yağının hamilelik ve bebeklerin yanı sıra çocuklarda sıkça görülen dikkat eksikliği tedavisinde de faydalı olduğunu söyledi. Omega-3 içeren yağların düzenli kullanılması gerektiğini vurgulayan Hocaoğlu, "Son yıllarda yapılan klinik deneyler, omega-3 yağ asitlerinin ve dolayısıyla balık yağının, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarda sıkça görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite probleminin çözümünde etkin rol oynadığı ortaya çıktı. Omega-3 içeren bu balık yağı şuruplarının düzenli kullanımı dikkat toplama güçlüğünü azaltmaktadır. Balık yağını 1-6 aylık bebeklere günde bir çay kaşığı, 7-12 aylık bebeklere bir tatlı kaşığı, 1 yaş üzeri çocuklara ise bir yemek kaşığı önermekteyiz. Bu sorunu yaşayan çocukların hekim gözetiminde balık yağı şuruplarını hekim gözetiminde kullanılmasında büyük yarar vardır" şeklinde konuştu.

"BEYİNSEL GELİŞİM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ KANITLANDI"

Yapılan deneysel çalışmaların, omega-3 yağ asidi kullanımının beyinsel gelişim üzerindeki katkılarını net bir şekilde ortaya koyduğunu kaydeden Dr. Hocaoğlu şunları ekledi: "İngiltere'de, özellikle batı tipi yiyeceklerle beslenen okul çocukları üzerinde, diyete omega-3 yağ asidi eklenmesinin faydaları üzerine bir araştırma yapıldı. Kişinin psikolojik olarak mı yoksa ilacın etkisiyle mi iyileştiğini göstermek amacıyla bu çalışmada bir grup çocuğa günlük omega-3 yağ asidi kapsülleri verilirken, bir başka gruba da dışarıdan aynı görünümlü içi su dolu (placebo) kapsüller verildi. Sonuç olarak omega-3 yağ asidi alan çocukların derslerdeki başarısının, zeka düzeylerinin, dikkatlerinin ve sosyal uyumlarının arttığı gözlemlendi. Bu da omega-3 yağ asitlerinin beyin üzerindeki olumlu etkisini net olarak ortaya koyuyor." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balık Yağının Etkisi Bilimsel Olarak Kanıtlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement