Balıkesir 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören - Son Dakika
Güncel

Balıkesir 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören

Balıkesir 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören

Balıkesir Belediyesi'nin evsel katı atıkların geri dönüşümünü ve çevre kirliliğini en aza indirmeyi amaçlayan, 'Katı atık yönetim projesininö düzenlenen törenle temeli atılıd.

12.12.2012 21:36

Balıkesir Belediyesi'nin evsel katı atıkların geri dönüşümünü ve çevre kirliliğini en aza indirmeyi amaçlayan, 'Katı atık yönetim projesininö düzenlenen törenle temeli atılıd.

Balıkesir-Savaştepe karayolu birinci kilometrede 100 hektarlık alanda yapılacak ve 25 milyon euroya malolacak 11 tesisi kapsayan projenin temel atma töreni için özellikle 12.12.2012 tarihi ve saat 12.12 belirlenirken, tören mehteran ve halkoyunları gösterileri ile renklendi. Temel atımında yüzlerce kırmızı beyaz balon uçuruldu. Törene Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, Balıkesir'de ikişer dönem belediye başkanlığı yapan Ziya Tan ile Sami Gökdeniz, mahalle muhtarları, belediye ve il genel meclis üyeleri de katıldı.

Balıkesir Çevre Yönetim Birliği (BAÇEYÖP) üyesi ve proje ortaklarından Kepsut Belediye Başkanı AK Parti'li İsmail Cankul, Bigadiç Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Göksel, İvrindi Belediye Başkanı AK Parti'li Recai Baytar, Savaştepe Belediye Başkanı CHP'li Turgay Yüksel, çevre beldelerin belediye başkanları da yeralırken, Vali Ahmet Turhan'la yardımcılarından hiç biri ve bürokratların katılmaması dikkat çekti.

2014'DE BİTECEK

Projenin şehrin belediyecilik tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, projenin gerçekleşmesinde Balıkesir'in kardeş kenti Schwäbisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük katkısı olduğunu vurguladı. Katı atık yönetim projesi ile bölgeye çöp depolama sahası, geri dönüşüm tesisi, sızıntı suyu toplama ve arıtma tesisi, kompost tesisi, tıbbi atık sterilazasyon tesisi, atık pil geçici depolama alanı, idare binalarının kurulacağını açıklayan Başkan Ok, 'Özellikle atık sızıntı suları şu anda gelişigüzel derelerimize, yeraltı ve yerüstü sularımıza ve topraklarımıza karışmaktadır. Bu proje ile her karışı şehit kanı ile sulanan, atalarımızdan emanet olarak aldığımız bu topraklar artık kirlenmeyecek. Bu proje ile Balıkesir'in yanısıra İvrindi, Bigadiç, Savaştepe, Kepsut, Susurluk ilçeleri ile Pamukçu beldemizin çöp sorunu da çözülecek. Belediyeler eski çöp depolama alanlarını kapatarak yeşil alana dönüştürecekö dedi. Proje kapsamında 22 çöp toplama konteyneri, 8 iş makinesi, 150 geri dönüşüm konteyneri, 7 bin 300 farklı kapasitelerde evsel atık konteynerinin birliğe hibe edileceğini anımsatan Başkan Ok, projenin bitiş tarihini ise 17 Mayıs 21014 olarak açıkladı.

Proje teknik danışmanlığını EPEM, TÜMAŞ ve SLR ortaklığı, inşaatların yükleniciliğini ise Gökşin İnşaat ve Helector ortaklığı gerçekleştirecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören 25 Milyon Euroluk Yatırıma Bayram Gibi Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement