Balıkesir - Domuzlu, Balıklı Resmı Geçit Töreni *Avcılar, Erdek'teki Resmi Geçit Töreninde Öldürdükleri Domuzlarla, Pişirdikleri Balıklarla Protokolü Selamladılar - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Domuzlu, Balıklı Resmı Geçit Töreni *Avcılar, Erdek'teki Resmi Geçit Töreninde Öldürdükleri Domuzlarla, Pişirdikleri Balıklarla Protokolü Selamladılar

Balıkesir - Domuzlu, Balıklı Resmı Geçit Töreni
*Avcılar, Erdek\'teki Resmi Geçit Töreninde Öldürdükleri Domuzlarla, Pişirdikleri Balıklarla Protokolü Selamladılar

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88'inci Yıldönümü Kutlamaları İlginç Görüntülere Sahne Oldu. Avcılar ve Atıcılar Derneği Üyeleri Vurdukları Domuzlarla, Balıkçılar Derneği Üyeleri İse Bir Kamyonetin Arkasına Koydukları, Mangalda Pişirdikleri Balıklarla Resmi Geçit Törenine Katıldılar. Mangalda Pişirilen Balıklar Daha Sonra Törene Katılan Vatandaşlara İkram Edildi.

18.09.2010 17:06

BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıldönümü kutlamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri vurdukları domuzlarla, Balıkçılar Derneği üyeleri ise bir kamyonetin arkasına koydukları, mangalda pişirdikleri balıklarla resmi geçit törenine katıldılar. Mangalda pişirilen balıklar daha sonra törene katılan vatandaşlara ikram edildi.

Erdek'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamaların ilki, Çarşı Meydan Cami'nde okunan duaların ardından kurban kesimiyle başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törenlere Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Deniz. kurmay Kıdemlı Albay Salih Zeki Aydın, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, askeri ve mülke erkan ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunup, saygı duruşunda bulunulmasının ardından ilçe protokolü tören birliklerinin, okulların, kurum-kuruluşlarının ve halkın kurtuluş gününü kutladı. Temsili kurtuluşta Milis Kuvvetlerinin zincire bağlı genç kızı kurtararak Türk Bayrağı'nı giydirmesinin ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Aysan, "Erdek, 88 yıl önce düşman işgali altındaydı. Masum insanların evleri, tarlaları ve hatta mezarlıkları dahi yıkıldı. O zor günlerde Osmanlı İmparatorluğu'nun torunları olan, korkusuz ve kahraman Türk Milleti, bir baş Kumandan ve kahraman Türk Ordusu çıktı.O kumandan ki, bugün dahi dünyanın karşısında saygı ile eğildiği bir lider ! O ordu ki, bugün gölgesinden dünyanın çekindiği bir ordu! İşte o Gazi Mustafa Kemal Atatürk'üm ve Kahraman Türk Ordusu! Onlar, Erdek'i ve ülkemizi zaferle özgürlükle taçlandırdılar" dedi.

RESMİ GEÇİTTE AVCILAR VE BALIKÇILAR DİKKAT ÇEKTİ

Aysan'nın konuşmasının ardından resmi geçit törenine geçildi. Askeri ve tören birliklerinin geçidinin ardından ilçede bulunan sivil toplum örgütleri de törende yer alarak, protokolü selamladılar. Sivil toplum örgütlerinin arasında ise en fazla ilgiyi ise Avcılar ve Atıcılar Derneği ile Balıkçılar Derneği üyeleri gördü. Avcılar, vurdukları 3 domuzla resmi geçit törenine katılırken, balıkçılar ise kamyonetin arkasına koydukları mangalda pişirdikleri balıklarla protokolü selamladılar. Dernek üyeleri pişirdikleri balıkları tören sonrası kutlamalara katılan vatandaşlarla ikram ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Domuzlu, Balıklı Resmı Geçit Töreni *Avcılar, Erdek'teki Resmi Geçit Töreninde Öldürdükleri Domuzlarla, Pişirdikleri Balıklarla Protokolü Selamladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement