Balıkesir Kırtık Sakinleri Yaylaya Elektrik Istedi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kırtık Sakinleri Yaylaya Elektrik Istedi

Balıkesir Kırtık Sakinleri Yaylaya Elektrik Istedi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı kırsal Kırtık Mahallesi'nde yaşayan ve yaz aylarını Madra Dağı'nın eteklerindeki 2 ayrı yaylada geçiren vatandaşlar, 7 ay elektriksiz yaşadıklarını belirtti.

23.10.2016 12:01

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı kırsal Kırtık Mahallesi'nde yaşayan ve yaz aylarını Madra Dağı'nın eteklerindeki 2 ayrı yaylada geçiren vatandaşlar, 7 ay elektriksiz yaşadıklarını belirtti. Organik tarım ve besicilikle uğraşan Kırtık sakinleri, yaylaya elektrik hattı çekilmesini istedi. Burhaniye'ye 15 kilometre mesafedeki 300 nüfuslu Kırtık Mahallesi'nde organik tarım ve besicilikle uğraşan vatandaşlar, yaz aylarını Madra Dağı eteklerindeki yaylada geçiriyor. Mahalleye 7 kilometre uzaklıktaki yaylaya, elektrik hattı çekilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Buzdolabı bulunduramadıkları için yiyeceklerinin bozulduğunu belirten vatandaşlar, çamaşır yıkarken zorlandıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Adem Yılancıoğlu, "Köyümüzün 2 tane yaylası var. Birisi 30-40 hane, diğeri 25 hane. Biz 2005'te görüştüğümüz bugün de milletvekili olan Ali Aydınlıoğlu'ndan söz aldık. ve onun sayesinde bu yaylaların elektrik ihtiyacı için proje yaptırıldı. Bu proje yaptırıldıktan sonra geçen 11 yıllık sürede hiçbir gelişme olmadı. Aynı zamanda şimdi köyümüzde organik tarımı ve turizmi geliştirme derneği kurduk. Organik üretim yapıyoruz. Bu mahallelere ve yaylalara turistin gelmesi için bizim acil ihtiyacımız olan elektriğin gelmesi lazım. Yayla yolunun asfaltlanması lazım. Bunun için yetkililerden yardım bekliyoruz. Başta milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur, Burhaniye Belediye Başkanımız Necdet Uysal'dan ve Kaymakamımız Hüseyin Öner'den destek bekliyoruz" dedi.

Bir başka mahalle sakini Elif Yılancıoğlu ise "Yaylalarımıza Mayıs ayında çıkıyoruz. Kasım ayında iniyoruz. Bu durumda bütün yaz mevsimini yaylalarda geçirdiğimiz için elektrik ihtiyacımız çok fazla oluyor. Ne tatlı bir yemek yiyebiliyoruz. Ne bir tatlı yoğurt yiyebiliyoruz. Sıkıntımız çok büyük. Yetkililerden elektrik istiyoruz" diye konuştu.Mahalle sakinlerinden Zemine Yarar, "Bizim derdimiz elektrik. Biz elektrik istiyoruz. Çamaşır yıkamakta sıkıntı çekiyoruz. Yolarımıza asfalt istiyoruz. Buzdolabı çalıştıramıyoruz. Yemekler ekşiyor" dedi.

Nahide Yılancıoğlu ise, "Biz yaylada oturuyoruz. Bizim elektrik ihtiyacımız var. Bu yıl etlerimiz ziyan oldu. Etlerimizi köye götürdük. Bu yüzden de buraya gelen misafirlerimize et ikram edemedik" diye konuştu.

Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ise yaylada elektrik istediklerini belirterek, "Her türlü kurumlara başvurduk. Fakat hiçbir yerden çözüm bulamadık. Güneydoğu'da bir trafo patlıyor. Ertesi gün yenisi takılıyor. Bize olursa 11 yıldır bir elektrik gelmedi. Bu konuda yetkililere sesimizin duyurulmasını istiyoruz. Bu köyde biz organik tarım yapıyoruz. Bu konuda dernek kurduk. Derneğin adı, Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği. Bu derneğin olduğu yerde turizmin olması gerekiyor. Fakat nasıl olur. Yolumuz yok, elektriğimiz yok. Biz nasıl turist çekebiliriz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kırtık Sakinleri Yaylaya Elektrik Istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement